Oila birlashtirish - Amerika oilangizni olib

Ingliz tili, shuningdek,Hech Ingliz tili
Family reunification, photo copyright Michael Swan, CC.
Maykl Swan fototuhfasi, CC.
Family reunification, photo copyright Michael Swan, CC.
Photo courtesy of Michael Swan, CC.

Agar ko'chirilmoqda keyin sizning oila a'zolari ishtirok etish AQShga kelish bor, siz murojaat qilishingiz mumkin necha xil yo'llari bor. Bu oila birlashma deb ataladi.

There are several different ways you can apply to have your family members come to the United States to join you after you have been resettled. This is called family reunification.

  • Agar o'tmishda ichida qochqin sifatida AQShga kirib bo'lsa 2 yil yoki o'tmishda doirasida asylee maqomini berildi 2 yil, Agar "yasama" qochoq yoki asylee maqomini olish uchun ma'lum oila a'zolari uchun amal qilishi mumkin. Bu ular oilangiz bir qismi, chunki ular AQShda bir qochqin bo'lishi mumkin, degan ma'noni anglatadi. Faqat ayrim oila a'zolari "yasama" qochqinlar bo'lishi mumkin: sizning turmush o'rtog'ingiz (er yoki xotin) yoki bolalar (turmush qurmagan va ostida 21 Agar birinchi boshpana yoki qochoq maqomini olish uchun qo'llaniladigan).
  • Bundan tashqari, allaqachon qochqin sifatida belgilangan oila a'zolari AQShda sizga ishtirok etish uchun murojaat qilishingiz mumkin.
  • Agar o'sha dasturlarni ham haq uchun, endi AQSh fuqarosi bo'lgan qilmasangiz, Siz, shuningdek, oilaviy AQSh immigratsiya bor uchun muntazam ariza mumkin.
  • If you entered the United States as a refugee within the past 2 years or were granted asylee status within the past 2 years, you may apply for certain family members to obtain “derivative” refugee or asylee status. This means that they can become a refugee in the US because they are a part of your family. Only certain family members can become “derivative” refugees: your spouse (husband or wife) or your children (unmarried and under 21 when you first applied for asylum or refugee status).
  • You can also apply to have family members who are already identified as refugees join you in the US.
  • If you do not qualify for either of those programs and are now a US citizen, you can also complete a regular application to have your family immigrate to the US.

Kim oila birlashtirish uchun murojaat qilish huquqiga ega bo'ladi?

Who is eligible to apply for family reunification?

Oila birlashtirish dasturi

Family Reunification Program

iltimosiga uchun turmush o'rtog'ingiz bor yoki bolalar Oila birlashtirish dasturi doirasida AQShda ishtirok etish, siz nima deb ataladi lozim bo'lgan asosiy qochqin yoki asylee. Bu sizga joy AQSh vakolatxonasi orqali bizga rasmiy qochqin maqomini olgan va kelib odam edi, degan ma'noni anglatadi. Siz o'tmishda ichida qochqin sifatida AQShga kirib bo'lishi kerak 2 yil yoki o'tmishda doirasida boshpana berildi 2 years.You qochoq yoki asylee holati qoladi kerak yoki qonuniy doimiy istiqomat aylangan (yashil karta qabul).

In order to request to have your spouse or children join you in the USA under the Family Reunification Program, you must be what is called a principal refugee or asylee. This means that you were the person that received official refugee status and came to the US through the US Office of Resettlement. You must have entered the United States as a refugee within the past 2 years or have been granted asylum within the past 2 years.You must remain in refugee or asylee status or have become a lawful permanent resident (received a green card).

Aloqa dasturi Affadavit

Affadavit of Relationship Program

Bundan tashqari, turmush o'rtog'ingiz uchun munosabatlar bir taahhütnameler faylga ma'qul bo'lishi mumkin, yosh bola (turmushga chiqmagan, ostida 21), yoki ota-onalar. Munosabat Qasamyod bo'lgan yaqin qarindoshlari bilan qochoqlar va asylees qayta birlashtirish uchun ishlatiladigan shaklidir allaqachon qochqinlar uchun belgilangan, ammo AQSh tashqarisidan. Munosabat Qasamyod oilaviy munosabatlar haqida ma'lumot yozib. Qasamyod U.S orqali qochqin sifatida AQShga huquqiga bo'lishi mumkin qarindoshlari uchun ariza jarayonini boshlash uchun amalga oshirilishi lozim. Qochqinlar qabul dasturi. Sen bizga kelayotgan besh yil ichida ushbu dasturni bajarish kerak. Faylga ma'qul joriy millat haqida ma'lumot uchun, ko'rish U.S. Davlat Departamenti, Aholi byurosi, qochqinlar & Migratsiya.

You may also be eligible to file an Affidavit of Relationship for your spouse, child (unmarried, under 21), or parents. The Affidavit of Relationship is the form used to reunite refugees and asylees with close relatives who are already determined to be refugees but are outside the United States. The Affidavit of Relationship records information about family relationships. The Affidavit must be completed in order to begin the application process for relatives who may be eligible to enter the United States as refugees through the U.S. Refugee Admissions Program. You must complete this application within five years of coming to the US. For information on the current nationalities eligible to file, see the U.S. Department of State, Bureau of Population, Refugees & Migration.

Alien qarindosh uchun ariza

Petition for Alien Relative

Doimiy rezidenti Alien holati yoki kim bilan Qochqinlar ortiq besh yil er-xotinning nomidan murojaat qilishingiz mumkin AQShda bo'lgan, bolalar, ota-ona, va ukalari I-130 foydalanish. Bu jarayon ko'proq vaqt olishi va yuqorida ikki dasturlari ko'proq qiyin bo'lishi mumkin. qarang USCIS U.S Oila. Fuqarolar Qo'shimcha ma'lumot olish uchun bog'laning.

Refugees with Permanent Resident Alien status or who have been in the US more than five years can apply on behalf of spouses, children, parents, and siblings using Form I-130. This process may take more time and be more difficult than the above two programs. Please see the USCIS Family of U.S. Citizens link for more information.

diniy ta'qiblarga duch eronliklar oila a'zolari uchun maxsus dastur ham bor.

There is also a special program for family members of Iranians who are experiencing religious persecution.

oila a'zolari AQSh kelish huquqiga bo'lgan?

Which family members are eligible to come to the US?

oila munosabatlari Agar qochoq sifatida AQShga kelishidan oldin mavjud edi yoki boshpana berildi. Buning ma'nosi:

The family relationship had to exist before you came to the United States as a refugee or were granted asylum. This means:

  • Agar bor, qog'ozlarni bajarish uchun bo'lsangiz, turmush o'rtog'ingiz uchun keldingmi, Agar qochoq sifatida AQSh kelishidan oldin turmushga kerak edi, yoki AQShda boshpana berildi. USCIS tashrif buyuring qochoq & Asylee -Xotin Qo'shimcha ma'lumot olish uchun bog'laning.
  • Sizning farzandingiz homilador kerak edi (Bu ona allaqachon homilador bo'ldi, degan ma'noni anglatadi) Agar qochoq sifatida kirgan yoki boshpana oldin yoki tug'ilgan. USCIS tashrif buyuring qochoq & Asylee Bolalar Qo'shimcha ma'lumot olish uchun bog'laning.
  • Siz qochoq yoki asylee holati qoladi yoki doimiy istiqomat aylangan (yashil karta qabul). Zotan, bir U.S aylangan bo'lsa. naturalizatsiya yo'li fuqarosi, Agar nisbiy lotin qochqin yoki asylee maqomini olish uchun ariza mumkin emas. Biroq siz hali oila AQShga immigratsiya yordam berish mumkin.
  • Aloqa dasturi Qasamyod ostida, Agar bolalar uchun murojaat qilishingiz mumkin, xotin, yoki ota-onalar bizga kelishini.
  • If you want to complete papers to have your spouse come to the US, you had to be married before you came to the US as a refugee or were granted asylum in the US. Please visit the USCIS Refugee & Asylee Spouses link for more information.
  • Your child had to be conceived (this means the mother was already pregnant) or born before you entered as a refugee or were granted asylum. Please visit the USCIS Refugee & Asylee Children link for more information.
  • You remain in refugee or asylee status or have become a permanent resident (received a green card). If you have already become a U.S. citizen through naturalization, you cannot petition to obtain derivative refugee or asylee status for a relative. However you may still be able to help family immigrate to the United States.
  • Under the Affidavit of Relationship program, you can apply for your children, spouse, or parents to come to the US.

Men oila birlashtirish uchun murojaat qanday?

How do I apply for family reunification?

maqsadida qochoqlar sifatida AQShga kelish uchun turmush o'rtog'ingiz yoki bolalar uchun murojaat qilish, Agar bajarish kerak I-730, Qochqinlar / Asylee nisbiy petitsiya. Bu shakl faylga bepul. Bu erda bog'langan bo'ladi I-730. Siz murojaat qachon bir necha muhim huquqiy hujjatlarni o'z ichiga kerak bo'ladi. huquqiy shakllari raqobat juda qiyin bo'lishi mumkin. RCO siz qayta joylashtirish organidan yoki advokat yordam so'rab tavsiya. Bu erda bog'lanish Ushbu forma uchun ko'rsatmalar.

In order to apply for your spouse or children to come to the US as refugees, you must complete Form I-730, Refugee/Asylee Relative Petition. This form is free to file. Here is the link to form I-730. You will have to include several important legal documents when you apply. Competing legal forms can be very difficult. The RCO recommends you ask for help from your resettlement agency or from a lawyer. Here is the link to the instructions for this form.

Qayerda oila birlashtirish uchun mening yakunlandi formasini yuborish qilasiz?

Where do I send my completed form for family reunification?

Siz USCIS to'g'ridan-to'g'ri To'ldirilgan anketani va zarur hujjatlar barcha pochta kerak. qaerda yashashingizga qarab, Agar turli pochta manziliga buyurtma yuborish kerak bo'ladi.

You must mail your completed application form and all of the required documents directly to USCIS. Depending on where you live, you will have to send your application to a different mailing address.

Agar AK yashayotgan bo'lsangiz, THE, CA, CO, Guam, HI, ID, IL, iN, IA, KS, Bormi, MN, MO, MT, NE, NV, ND, OH, YOKI, SD, OUT, WA, Wi yoki WY, uchun ariza pochta:

If you live in AK, AZ, CA, CO, Guam, HI, ID, IL, IN, IA, KS, MI, MN, MO, MT, NE, NV, ND, OH, OR, SD, UT, WA, WI or WY, mail your petition to:

Nebraska xizmati markazi

Nebraska Service Center

P.O.. Box 87730
P.O. Box 87730
Linkoln, NE 68501-7730

Lincoln, NE 68501-7730

Agar OL yashayotgan bo'lsangiz, BILAN, CT, District of Columbia, FL, GA, KY, THE, ME, MD, MA, XONIM, NH, NJ, NM, NY, bosimining, SC, OK, PA, Puerto-Riko, RI, TN, TX, VT, VA, U.S. Virgin orollari yoki WV, uchun ariza pochta:

If you live in AL, AR, CT, the District of Columbia, FL, GA, KY, LA, ME, MD, MA, MS, NH, NJ, NM, NY, NC, SC, OK, PA, Puerto Rico, RI, TN, TX, VT, VA, the U.S. Virgin Islands or WV, mail your petition to:

Texas xizmati markazi

Texas Service Center

pO Box 852824
PO Box 852824
Mesquite, TX 75185

Mesquite, TX 75185

_____________________________________________________________

_____________________________________________________________

_____________________________________________________________, _____________________________________________________________. _____________________________________________________________, tashrif buyuring Lawhelp.org _____________________________________________________________ info@therefugeecenter.org.

The RCO does not provide legal advice, nor are any of our materials intended to be taken as legal advice. If you are looking for free or low-cost lawyer or legal help, please visit Lawhelp.org or email us for a referral at info@therefugeecenter.org.

Bu sahifa sizga yordam edi? Kulgich ha qoshlarini yuzi yo'q
Fikr va mulohazalaringiz uchun rahmat!