Qochqin safar hujjat va sayohat huquqlari

Ingliz tili, shuningdek,Hech Ingliz tili
A refugee travel document helps refugees travel outside the US. Photo copyright World Relief Spokane, CC.
Foto mualliflik Jahon yordam Spokane, CC.
A refugee travel document helps refugees travel outside the US. Photo copyright World Relief Spokane, CC.
Photo copyright World Relief Spokane, CC.

Amerika Qo'shma Shtatlarining tashqi sayohat istasa qochqin yoki boshpana maqomi bilan, bir kishi bir qochqinlar hujjat sayohat muhtoj. Ushbu hujjatning holda, AQShga qayta-kiriting huquqiga bo'lmasligi mumkin va siz immigratsiya sud joylashtirilgan mumkin. qochoq sifatida, Agar AQSh fuqarosi qadar deb tushunish kerak, Agar maqomini yo'qotib mumkin, chunki AQSh tashqarida sayohat uchun, ba'zi xavfi bor. RCO Agar AQSh tashqi sayohat qilish juda yaxshi sabablar bo'lishi mumkin, deb tushunadi. ammo, Biz sizga ishtirok salohiyati immigratsiya muammolarni tushunish istayman.

A person with refugee or asylum status who wishes to travel outside of the United States needs a Refugee Travel Document. Without this document, you may not be eligible to re-enter the United States and you could be placed in immigration court. As a refugee, you need to understand that until you are a US Citizen, there is some risk to traveling outside of the US because you could lose your status. The RCO understands that you may have a very good reason to travel outside of the US. However, we want you to understand the potential immigration challenges involved.

Aksariyat hollarda, qochoq yoki asylee pasport o'rniga sayohat uchun qochqinlar Sayohat hujjat mumkin.

In most cases, a refugee or asylee may use the Refugee Travel Document for travel instead of a passport.

Qanday qilib bir qochqinlar Sayohat Hujjat uchun amal qilasiz?

How do I apply for a Refugee Travel Document?

Muhojirlar Sayohat Hujjat uchun murojaat qilish, Agar I-131 faylga kerak, Sayohat hujjati uchun ariza. formasini faylga uchun, diqqat formada ko'rsatmalarga amal qiling. Qo'shimcha ma'lumot olish uchun, ko'rsatmalar va shakllari mavjud www.uscis.gov. huquqiy shakllari yakunlab juda murakkab bo'lishi mumkin, hatto AQShda tug'ilgan odamlar uchun. Agar yuridik formasini bajarish uchun kerak bo'lsa,, bu sizning qayta joylashtirish organidan yordam olish uchun yaxshi fikr emas.

To apply for a Refugee Travel Document, you need to file Form I-131, Application for Travel Document. In order to file the form, please carefully follow the instructions on the form. More information, instructions and forms are available at www.uscis.gov. Completing legal forms can be very confusing, even for people born in the US. If you need to complete a legal form, it is a good idea to get help from your resettlement agency.

qaerda yashashingizga qarab, Agar boshqa bir manzilda formasini pochta kerak bo'ladi. Agar to'g'ri manzilga ariza pochta ishonch hosil qiling. bu USCIS sayt turli pochta manzillari ro'yxati Sizning qochqinlar Sayohat Hujjat uchun.

Depending on where you live, you will have to mail the form to a different address. Make sure you mail the form to the correct address. This USCIS site lists the different mailing addresses for your Refugee Travel Document.

Bu safar hujjatni faylga pul turadi?

Does it cost money to file a travel document?

ha. Sizning yoshiga qarab, Agar har ikkala shakli uchun va biometriyani uchun haq to'lash kerak mumkin (tamg'asi va suratlar). Agar moliyaviy qiyinchilikka ko'rsatish mumkin, agar Siz haq voz uchun murojaat qilish mumkin. qarang USCISC shakli I-192 bir haq voz uchun murojaat o'rganish.

Yes. Depending on your age, you may have to pay a fee for both the form and for your biometrics (fingerprinting and photographs). You may be able to apply for a fee waiver if you can show financial hardship. Please see USCISC form I-192 to learn how to apply for a fee waiver.

Men AQShni tark keyin men Muhojirlar Sayohat hujjat shaklini I-131 fayl?

Can I file a Form I-131 for a Refugee Travel Document after I leave the United States?

Agar Amerika Qo'shma Shtatlari tark oldin Muhojirlar Sayohat hujjat shaklini I-131 fayli kerak. Agar qochqinlar Sayohat hujjatlar uchun fayl yo'q bo'lsa siz AQShni tark oldin, Agar qochoq sifatida maqomini yo'qotib yoki AQSh qaytib kelayotgan bir qattiq vaqt bor edi. Agar kamroq uchun Qo'shma Shtatlar tashqi bo'lar agar Siz faqat amal qilishi mumkin 1 amalda o'girib vaqtida yil. ammo, u AQShni tark oldin siz I-131 topshirilgan bo'lishi mumkin ayon bo'lsa, xorijdagi ofis arizangizni qabul qiladi, deb taxmin mumkin emas.

You should file a Form I-131 for a Refugee Travel Document before you leave the United States. If you do not file for a Refugee Travel Document before you leave the United States, you could lose your status as a refugee or have a hard time coming back to the US. You may only apply if you have been outside the United States for less than 1 year at the time of turning in your application. However, you cannot assume that an overseas office will accept your application if it is evident you could have filed your Form I-131 before you left the United States.

Men I-131 Muhojirlar Sayohat hujjat qabul qilish uchun file bo'lsa, men, Qo'shma Shtatlarda emasman esa, shakl hali ham kutish esa, men AQShni tark bo'lsa USCIS I-131 inkor etadi?

If I file Form I-131 to get a Refugee Travel Document while I am in the United States, will USCIS deny the Form I-131 if I leave the United States while the form is still pending?

USCIS Qo'shma Shtatlarda esa siz I-131 fayli tavsiya da, Agar biyometri taqdim etgan bo'lsa, tasdiqlash va Muhojirlar Sayohat hujjatining bir masala uchun Qo'shma Shtatlarda mavjud bo'lishi shart emas (fotosurat, barmoq izlari).

Although USCIS recommends that you file Form I-131 while you are in the United States, you are not required to be present in the United States for an approval and an issue of a Refugee Travel Document if you have submitted your biometrics (photograph, fingerprints).

Men o'tgan quvg'inlarga tajribali yoki kelajak ta'qiblar bir qo'rquv da'vo mamlakatga qaytib sayohat mumkin?

Can I travel back to the country where I experienced past persecution or claim a fear of future persecution?

muayyan vaziyatlarda, Agar qochib mamlakatiga qaytib mumkin. Masalan, yaqin oila a'zosi kasal yoki vafot etgan bo'lsa,, Agar kelib bo'lgan mamlakat qaytish uchun ma'qul bo'lishi mumkin. Agar asylee va agar Lekin siz boshpana da'vo joyga qaytib, Agar ba'zan sizning boshpana maqomini yo'qotishi mumkin. Agar tark mamlakatiga qaytib kelish kerak bo'lsa,, RCO avval qayta joylashtirish agentligi yoki advokat bilan gaplashib tavsiya.

In some specific situations, you can return to the country you fled. For example, if a close family member is ill or has died, you may be eligible to return to your country of origin. But if you are an asylee and return to the place you claimed asylum from, you can sometimes lose your asylum status. If you need to return to the country you left, the RCO recommends you first talk to your resettlement agency or a lawyer.

Muhojirlar hujjat sayohat I-131 haqida ko'proq ma'lumot olish uchun,, bu o'qib USCIS tarqatma yoki tashrifi http://www.uscis.gov/i-131.

For more details about the Refugee Travel Document and Form I-131, read this USCIS handout or visit http://www.uscis.gov/i-131.

_____________________________________________________________

_____________________________________________________________

_____________________________________________________________, _____________________________________________________________. _____________________________________________________________, tashrif buyuring Lawhelp.org _____________________________________________________________ info@therefugeecenter.org.

The RCO does not provide legal advice, nor are any of our materials intended to be taken as legal advice. If you are looking for free or low-cost lawyer or legal help, please visit Lawhelp.org or email us for a referral at info@therefugeecenter.org.

Bu sahifa sizga yordam edi? Kulgich ha qoshlarini yuzi yo'q
Fikr va mulohazalaringiz uchun rahmat!