Diajar tips neruskeun

Inggris ogéTaya basa Inggris

Ulah rék meunang pakasaban alus? Anjeun perlu neruskeun hébat. Lalajo video ieu diajar 10 tips pikeun neruskeun hébat.

Do you want to get a good job? You need a great resume. Watch this video to learn 10 tips for a great resume.

tips neruskeun umum: Tuturkeun sapuluh tips ieu nyieun hiji neruskeun hébat.

General resume tips: Follow these ten tips to make a great resume.

Naon neruskeun a?

What is a resume?

Éta dokumen a nu nyieun yen rinci informasi kontak Anjeun, pakasaban rék, kualifikasi Anjeun, pangalaman damel, tukang atikan sareng inpo sejenna ngomong naha anjeun mumpuni pikeun posisi éta.

It is a document that you create that details your contact information, the job you want, your qualifications, work experience, educational background and other information to say why you are qualified for the position.

neruskeun anjeun hal kahiji anu parusahaan bakal kasampak di nalika aranjeunna mutuskeun lamun maranéhna rék wawancara nuhun pakasaban atawa mertimbangkeun Ngiring anjeun damel di pausahaan maranéhanana. Pausahaan nampi ratusan dihanca. Nalika batur Sigana di neruskeun Anjeun, anjeun boga ngeunaan 10 detik ngingetkeun jalma anu. Remeber yen dunungan hayang ngalenyepan Anjeun teu coworkers Anjeun. Pastikeun ngagunakeun kecap “abdi”, daripada “urang”. Anjeun bisa jadi teu bisa dipaké pikeun ngawangkong ngeunaan diri. Tapi, éta bagian penting tina prosés pilarian pakasaban di Amérika.

Your resume is the first thing a company will look at when they decide if they want to interview you for a job or consider hiring you to work at their company. Companies receive hundreds of resumes. When someone looks at your resume, you have about 10 seconds to impress that person. Remeber that the employer wants to learn about you and not your coworkers. Make sure to use the word “I”, rather than “we”. You may not be used to talking about yourself. However, it is an important part of the job search process in America.

Loba pangungsi sarta imigran gaduh pangalaman hébat sarta kaahlian tapi kudu neruskeun hadé.

Many refugees and immigrants have great experience and skills but need a better resume.

sampel ngahanca

Sample Resume

Sapuluh tips for urang nyieun hiji neruskeun hébat

Ten tips for making a great resume

Di dieu aya 10 hal nu tiasa ngalakukeun pikeun mantuan pastikeun neruskeun anjeun mana kana "Good" tumpukan.

Here are 10 things you can do to help make sure your resume goes into the “Good” stack.

1. Bagian luhur neruskeun anjeun kalayan ngaran anjeun pohara penting!

1. The top part of your resume with your name is very important!

Pastikeun éta gampang maca. Kandel ngaran anjeun sarta mertimbangkeun maké Vérsi disingget tina ngaran anjeun nu geus gampang pikeun dunungan maca. Ulah kaasup ngaran tengah Anjeun, utamana lamun éta panjang.

Make sure it is easy to read. Bold your name and consider using a shortened version of your name that is easier for employers to read. Do not include your middle name, especially if it is long.

2. Pastikeun Anjeun nganggo hiji "Amérika" nomer telepon na email alamat.

2. Make sure you use an “American” phone number and email address.

sakapeung, pangungsi atanapi imigran ngagunakeun angka WhatsApp atawa jumlah Internasional. Paké US. nomer telepon jeung nulis eta ngagunakeun format baku di US. nu mana anu kawas kieu- Kode aréa dina jero kurung, tilu nomer kahiji, lajeng a dash, mangka opat angka hareup:

Sometimes, refugees or immigrants use a WhatsApp number or International number. Use a U.S. phone number and write it using the standard format in the U.S. which goes like this- area code in parentheses, first three numbers, then a dash, then the next four numbers:

(503) 544-1195.

(503) 544-1195.

Paké mangrupa gampang mun ulang tipe, alamat surélék AS. Ulah make alamat surelek nu ends dina nagara deungeun kayaning: mohamedhusseinali17352@yahoo.fr tibatan, ngagunakeun hiji gampang pikeun ngetik US. Alamat email. Salaku conto: mo.ali@gmail.com. Jeung inget ka parios alamat surélék ieu! A ide nu sae nya mun gaduh salah alamat surélék nu ngagunakeun pikeun sakabéh aplikasi pakasaban.

Use an easy to re-type, US email address. Do not use an email address that ends in a foreign country such as: mohamedhusseinali17352@yahoo.fr Instead, use an easy to type U.S. email address. For example: mo.ali@gmail.com. And remember to check this email address! A good idea is to have one email address that you use for all job applications.

3. Paké perenah nu Gampang marios gancang.

3. Use a layout that is easy to review quickly.

Ieu ngandung harti mastikeun sagalana gampang ngarti. Anjeun tiasa ngalakukeun ieu ku cara ngagunakeun format sarua pikeun unggal wewengkon sarta mastikeun garis sagalana nepi. Anjeun tiasa ngundeur template neruskeun bébas dina ramatloka urang dieu (nambahkeun tumbu).

This means making sure everything is easy to understand. You can do this by using the same format for every area and making sure everything lines up. You can download a free resume template on our website here (add link).

4. Nempatkeun gawé atanapi volunteer pangalaman Anjeun basis AS di luhur neruskeun ka.

4. Put your US-based work or volunteer experience at the top of the resume.

Éta penting pikeun ngawengku pangalaman tina gawé di Amérika Serikat. Mun anjeun teu ngagaduhan US. pangalaman damel, mertimbangkeun volunteering atanapi interning di US. parusahaan keur meunang US. pangalaman. Anjeun oge bisa nyandak kelas online gratis dina raraga ngaronjatkeun kualifikasi anjeun sarta ngawengku ieu di neruskeun Anjeun.

It’s important to include experience from working in the United States. If you do not have any U.S. work experience, consider volunteering or interning at U.S. company to get U.S. experience. You can also take free online classes in order to increase your qualifications and include these on your resume.

5. Kaasup kaahlian basa tapi teu kaasup Inggris

5. Include your language skills but do not include English

Daptar sagala basa nu nyarita, kaasup lamun ukur nyarita atawa nulis dina basa maranéhanana. tapi, teu kaasup Inggris. Anjeun némbongkeun anjeun béntés dina basa Inggris ku gaduh neruskeun alus kalawan grammar ditangtoskeun, dimodalan, jeung pormat.

List any languages you speak, including if you only speak or write in those languages. But, do not include English. You show you are fluent in English by having a good resume with proper grammar, capitalization, and formatting.

6. Pastikeun ngawengku pangalaman volunteer Anjeun.

6. Be sure to include your volunteer experience.

Loba pangungsi sarta imigran teu kaasup loba cara aranjeunna ngabantu masarakat maranéhna. Salaku conto, loba pangungsi kami nyaho bakal narjamahkeun pikeun anggota masarakat séjénna. Aranjeunna ngalakukeun ieu ngan aya nanaon na sabab mangrupa bagian tina komunitas maranéhanana. Anjeun kudu ngawengku tipe ieu volunteering on neruskeun Anjeun. Hiji-hijina hal anjeun teu kudu kaasup nyaéta sawaktos Anjeun keur nulungan kulawarga anjeun sorangan.

Many refugees and immigrants do not include the many ways they help their community. For example, many refugees we know will translate for other community members. They do this just to be kind and because it is part of their community. You should include this type of volunteering on your resume. The only thing you should not include is when you are helping your own family.

7. Paké gede tur kecap gawe

7. Use capitals and verbs

Janten ati pisan ku capitalizations. Anjeun kedah pastikeun Anjeun capitalize sakabeh kecap barang ditangtoskeun. kecap barang ditangtoskeun mangrupakeun kecap kawas ngaran, kota, jeung pausahaan. Marios neruskeun anjeun sarta pastikeun anjeun ngagunakeun huruf kapital pikeun sakabéh ngaran, tempat, pausahaan. Unggal bullet anjeun nulis ngajéntrékeun pangalaman Anjeun kudu ngamimitian jeung verba a (a Kecap ngajéntrékeun hiji aksi). Hal ieu ngajadikeun eta leuwih narik maca. Ogé ngabejaan ka dunungan naon tanggung jawab anjeun éta katuhu jauh.

Be very careful with capitalizations. You need to make sure you capitalize all proper nouns. Proper nouns are words like names, cities, and companies. Review your resume and make sure you are using capital letters for all names, places, companies. Every bullet you write describing your experience should start with a verb (a word describing an action). This makes it more interesting to read. It also tells the employer what your responsibilities were right away.

8. Pastikeun neruskeun anjeun moal leuwih ti dua kaca

8. Make sure your resume is no more than two pages

neruskeun Anjeun ngan kedah hiji spasi ayat na kudu sagala pas dina hiji atawa dua kaca. Dunungan moal maca dihanca anu leuwih panjang batan nu.

Your resume should only be single paragraph spacing and should all fit on one or two pages. Employers will not read resumes that are longer than that.

9. tungtungna, pastikeun font anjeun sami keur sakabéh neruskeun.

9. Finally, make sure your font is the same for the entire resume.

Hiji robah leutik tapi penting bisa nyieun janten yakin sakabéh téks dina neruskeun anjeun teh font sarua. sababaraha kali, sawaktos Anjeun keur nyieun neruskeun a, utamana lamun nyalin bagéan tulisan anjeun ti dokumen sejen, font bisa ngahaja robah. Ayeuna damel eta ngabingungkeun ka kasampak di. Pikeun mastikeun font anjeun sami, jenis "Ctrl + a". Sakali sakabéh font anu disorot, pilih font na ukuran. dua alus, fon umum ngagunakeun anu: Times New Roman sarta Arial. Paké sahenteuna ukuranana 12 font sangkan neruskeun Anjeun gampang maca.

One small but important change you can make it to be sure all of the text on your resume is the same font. Many times, when you are making a resume, especially if you copy parts of your text from another document, the font might accidentally change. It makes it confusing to look at. To make sure your font is the same, type “ctrl+a”. Once all of the font is highlighted, select the font and the size. Two good, common fonts to use are: Times New Roman and Arial. Use at least size 12 font to make your resume easy to read.

10. Simpen neruskeun anjeun salaku PDF!

10. Save your resume as a PDF!

Lamun ngahemat neruskeun anjeun salaku dokumen Kecap atanapi tipe séjén tina dokumen, eta bisa meunang messed up. Éta leuwih alus pikeun ngahemat eta salaku file PDF jadi yén nagara éta bakal kasampak persis cara rék. oge, pastikeun yén anjeun gaduh versi disimpen dina format Kecap ogé. Anjeun tiasa make versi ieu sangkan éditan mun neruskeun Anjeun.

If you save your resume as a word document or other type of document, it might get messed up. It is better to save it as a PDF file so that it will look exactly the way you want. Also, make sure that you have a version saved in Word format as well. You can use this version to make edits to your resume.

tips tambahan pikeun kalungguhan Éntri-tingkat

Additional tips for entry-level roles

Atikan bisa mantuan nyieun maneh kasampak kawas worker mumpuni. Anjeun bisa geus nyokot kursus di sakola dimana anjeun dimekarkeun kaahlian anjeun bakal dipaké dina proyek Anjeun. Mun kitu, nulis ngaran tina kursus di atikan anjeun. Anjeun tiasa ngalakonan hal anu sarua kalawan tulak panalungtikan panjang atanapi proyék signifikan.

Education can help make you look like a qualified worker. You may have taken courses in school where you developed skills you will use in your job. If so, write the names of the courses in your education. You can do the same thing with longer research papers or significant projects.

pangalaman hirup tiasa mantuan daptar ogé. Malah lamun teu dianggo dina atawa sakitar lembur, Anjeun bisa daptar kaahlian naon dipaké. Salaku conto, sababaraha ibu ibu tetep-di-ngarep bisa disebutkeun yen aranjeunna saimbang anggaran kulawarga.

Life experience can be helpful to list as well. Even if you did work at or around your home, you can list what skills you used. For example, some stay-at-home mothers could say that they balanced the family budget.

Ulah putting loba “soft skill” di neruskeun Anjeun. Ieu ngandung harti yén anjeun teu kudu difokuskeun Tret kapribadian Anjeun. tibatan, fokus dina hal nu teu atawa kaahlian nu tos diajar. Anjeun tiasa ngalakukeun hal eta sababaraha kali tapi henteu leuwih ti nu. Salaku conto, ulah nyebutkeun yen anjeun “marahmay”, atawa “a jalma senang”.

Avoid putting many “soft skills” in your resume. This means that you should not focus on your personality traits. Instead, focus on the things you did or skills you have learned. You can do it a couple of times but not more than that. For example, avoid saying that you are “friendly”, or “a happy person”.

Dumasar pangalaman Anjeun, masihan diri judul di neruskeun Anjeun. Salaku conto, lamun digawé di sakola a di mana Anjeun nyandak ngurus jeung diajarkeun barudak ngora, Anjeun bakal janten “guru” atawa “profésional pangajaran budak leutik”.

Based on your experience, give yourself a title in your resume. For example, if you worked at a school where you took care of and taught young children, you would be a “teacher” or “childhood education professional”.

tips tambahan pikeun kalungguhan profésional

Additional tips for professional roles

neruskeun Anjeun kudu kaci ti 2 Kaca, malah lamun geus gawe lila. Ngan kaasup panungtungan 15 taun pangalaman gawé anjeun.

Your resume should not be longer than 2 pages, even if you have been working for a long time. Only include the last 15 years of your work experience.

Lamun indit ka sakola anu kawentar atanapi teuas pikeun meunangkeun kana, pastikeun pikeun nambahkeun yén mun anjeun “pendidikan” bagian.

If you went to a school that was famous or hard to get into, make sure to add that to your “education” section.

accomplishments Daptar ogé naon tugas anjeun éta. Lamun dikeureuyeuh hiji proyék impressive, masihan hiji jéntré saeutik ngeunaan eta. Hiji conto bakal janten proyek Anjeun dikeureuyeuh anu pisan mahal atanapi dimana anjeun kapaksa ngatur loba jalma.

List accomplishments as well as what your tasks were. If you worked on an impressive project, give a little detail about it. An example would be a project you worked on that was very expensive or where you had to manage many people.

Di dieu téh neruskeun template Anjeun tiasa make jeung nyieun neruskeun Anjeun.

Here is a resume template you can use to create your resume.

Lamun ngalakukeun neruskeun Anjeun, éta panggampangna pikeun mimitian ku citakan

When doing your resume, it is easiest to start with a template

Di dieu aya sababaraha conto dihanca:

Here are some example resumes:

neruskeun nyieun husus: kumaha carana nyieun hiji neruskeun proyek-spésifik

Resume Customization: how to create a job-specific resume

Pausahaan make sistem tracking neruskeun pikeun nyaring aplikasi pakasaban. Kanggo sabagéan ageung jobs, manusa teu maca neruskeun Anjeun. MostInstead, komputer keur néangan ningali lamun kecap dina neruskeun anjeun cocog gambaran proyék. Hiji proyek dipasang ilaharna narima ratusan aplikasi.

Companies use resume tracking systems to filter job applications. For most jobs, a human is not reading your resume. MostInstead, a computer is looking to see if the words in your resume match the job description. A posted job typically receives hundreds of applications.

Kusabab neruskeun anjeun reviewed ku komputer, Anjeun kudu mastikeun Anjeun nyieun hiji neruskeun proyek-spésifik. Ieu ngandung harti yén unggal waktos Anjeun panawaran, Anjeun kudu mariksa gambaran proyék tur cocog neruskeun anjeun ka eta. Tapi, pakasaban neruskeun husus teu kudu kaasup unggal kecap tina gambaran proyék. Néangan konci. Konci téh kecap jeung frasa nu dipaké paling sering. Loba kecap konci dibéréndélkeun di handapeun “kaahlian diperlukeun” bagian. Salaku conto, lamun anjeun nerapkeun janten asisten administrasi, Anjeun aya bewara yén kecap kawas “filing”, “nyieun pasini”, jeung “scheduling” make pisan.

Since your resume is reviewed by a computer, you have to make sure you create a job-specific resume. This means that each time you apply, you need to check the job description and match your resume to it. However, a job specific resume does not have to include every word from the job description. Look for keywords. Keywords are words and phrases that are used the most often. Many keywords are listed under the “required skills” section. For example, if you are applying to be an administrative assistant, you notice that words like “filing”, “making appointments”, and “scheduling” use a lot.

Nulis neruskeun husus pakasaban bisa ngalibetkeun ngarobah kecap ka kecap séjén kalawan harti sarupa pisan. Salaku conto, Anjeun bisa jadi ngalamar pakasaban nu hayang hiji "eusi panulis" mun anjeun saméméhna geus digawé salaku "pencipta eusi". Conto sejen bisa jadi ngarobah frasa “kokotéténgan keur pagawe anyar” ka “karyawan direkrut”.

Writing a job specific resume might involve changing words to other words with a very similar meaning. For example, you might be applying for a job that wants a “content writer” when you have previously worked as a “content creator.” Another example may be changing the phrase “looked for new workers” to “recruited employees”.

proses ieu butuh waktu jeung prakték. Cara panggampangna pikeun ngamimitian nyaéta pikeun nyitak kaluar gambaran proyék. Candak sababaraha waktos na nyorot jeung ngagurat di handapna kecap anjeun pikir penting tur pastikeun pikeun nambahkeun kana neruskeun Anjeun. Inget yen kajujuran Kadé. Ulah ngawengku sagala kaahlian nu teu boga exprience kalawan. A ramatloka mantuan keur proses ieu disebut jobscan.co. Anjeun tiasa unggah anjeun neruskeun na pakasaban pedaran tur tingal lamun boga cukup patandingan atanapi kedah ngalakukeun leuwih.

This process takes time and practice. The easiest way to start is to print out the job description. Take some time and highlight and underline words you think are important and make sure to add them into your resume. Remember that honesty is important. Do not include any skills that you do not have exprience with. A helpful website for this process is called jobscan.co. You can upload your resume and job description and see if you have enough matches or need to do more.

Simkuring miharep tips neruskeun ieu mantuan anjeun. Ayeuna nu geus diajar kumaha carana ngadamel neruskeun hébat, éta waktu pikeun meunangkeun siap pikeun wawancara proyek Anjeun.

We hope these resume tips helped you. Now that you have learned how to make a great resume, it is time to get ready for your job interview.

Mimitian pilarian proyek Anjeun

Diajar kumaha neangan pakasaban sarta ngadamel neruskeun hébat.

Neangan pakasaban pitulung ayeuna
Naha kaca ieu mantuan anjeun? raray smiley nuhun raray karidut teu
Hatur nuhun pikeun eupan balik anjeun!