Kumaha sangkan usaha

Inggris ogéTaya basa Inggris

Kumaha sangkan usaha: Émbaran pikeun pangungsian sarta imigran pangusahaDiajar kumaha nyieun bisnis sorangan

How to make a business: Information for refugee and immigrant entrepreneursLearn how to make your own business

Dupi anjeun kantos hayang diajar kumaha nyieun usaha? Gaduhan bisnis sorangan mangrupakeun cara hébat janten bebas sarta jadi leuwih aktipitas masarakat Anjeun. Di dieu sapuluh léngkah anjeun tiasa nyandak sangkan usaha:

Have you ever wanted to learn how to make a business? Having your own business is a great way to be independent and become more engaged in your community. Here are ten steps you can take to make a business:

Kumaha sangkan usaha: Émbaran pikeun pangungsian sarta imigran pangusaha1. Teangan ide anjeun

How to make a business: Information for refugee and immigrant entrepreneurs1. Find your idea

Mimitian ku gagasan hébat! Aya loba gagasan bisnis di dunya, kitu éta penting pikeun nyandak waktos ka datang nepi ka gagasan unik anjeun. Alesan sejen alus pikeun ngamimitian bisnis hiji lamun ningali hiji paménta nu keur teu patepung dina pasaran nu. Mun aya hiji paménta pikeun eta, meureun anjeun tiasa ngahurungkeun gagasan anjeun kana bisnis sukses. Ngalakonan panalungtikan pasar ogé bakal ngantep nu katingali lamun aya paménta pikeun produk Anjeun atawa jasa. Anjeun tiasa ngumpulkeun informasi ngeunaan industri, konsumén, jeung tempat pangalusna keur anjeun mimitian anjeun bisnis di. Sababaraha conto panalungtikan pasar anu survey, ngawawancara, sarta museurkeun Grup.

Start with a great idea! There are a lot of business ideas in the world, so it’s important to take the time to come up with your unique idea. Another good reason to start a business is if you see a demand that is not being met in the marketplace. If there is a demand for it, maybe you can turn your idea into a successful business. Conducting a market research will also let you see if there is a demand for your product or service. You can gather information about the industry, the customers, and the best places for you to start your business in. Some examples of market research are surveys, interviews, and focus groups.

2. Assess kaahlian Anjeun

2. Assess your skills

Sateuacan Anjeun usaha, Anjeun kudu nanya ka diri: naon kaahlian Anjeun? Naon anu anjeun resep ngalakonan? Anjeun teu kudu indit ka bisnis ngan nyieun duit, kitu nyokot hiji wewengkon nu mibanda hiji suku. Saatos Anjeun manggihan hal nu kapentingan anjeun, nyandak waktos ka paruk assess lamun boga skill perlu susunan kana ngajalankeun usaha. Dupi anjeun gaduh pangaweruh cukup jeung pangalaman ka éféktif ngajalankeun usaha? Upami Sadérék, Anjeun tiasa payun na teuleum ka karya na diajar anjeun buka sapanjang. Tapi lamun teu boga naon kaahlian atawa pangaweruh cukup, aya loba sumber pikeun mantuan Anjeun nutup celah nu. Anjeun tiasa buka perpustakaan lokal anjeun ka nyéwa buku on administrasi bisnis, nyandak kelas online, atanapi gabung acara kewirausahaan. Ngalakonan ieu bakal nulungan urang manggihan jalma bener nu bakal nulungan mawa gagasan anjeun pikeun kahirupan.

Before you start a business, you need to ask yourself: what are your skills? What do you like doing? You shouldn’t go into business just to make money, so pick an area that you have an interest in. After you find something that interests you, take the time to honestly assess if you have the necessary skill sets to run a business. Do you have enough knowledge and experiences to effectively run a business? If you do, you can ahead and dive into the work and learn as you go along. But if you don’t have any skills or enough knowledge, there is a lot of resources to help you close that gap. You can go to your local library to rent books on business administration, take online classes, or join entrepreneurship events. Doing this will help you find the right people who would help bring your idea to life.

3. Nulis rarancang bisnis

3. Write a business plan

A rencana bisnis mangrupakeun pituduh yén outlines gol bisnis anjeun sarta kumaha rencana pikeun ngahontal éta. Gaduh rencana bisnis penting sabab nangtukeun unsur konci Anjeun bisnis. Lamun perlu ngarojong pikeun ngamimitian anjeun bisnis, anjeun bisa némbongkeun rencana bisnis anjeun ka jalma anu bisa daék ngarojong anjeun morally atanapi finansial.

A business plan is a guide that outlines your business goals and how you plan to achieve them. Having a business plan is essential because it identifies the key elements of your business. If you need support to start your business, you can show your business plan to people who may be willing to support you morally or financially.

4. Nyokot ngaran na lokasi

4. Pick a name and location

Ngaran anjeun bisa mantuan anjeun nangtung kaluar tina rébuan usaha lianna. Hiji cara anjeun bisa nangtung kaluar téh pikeun milih ngaran éta gampang pikeun jalma pikeun nginget. Sababaraha ngaran nu gampang diinget sabab ngabejaan konsumén kahayang maranéhna ngalakukeun (misalna Pasar Dover Lauk). Batur bisa nangtung kaluar sabab aranjeunna pondok tur snappy (misalna Amazon).

Your name can help you stand out from thousands of other businesses. One way you can stand out is to choose a name that’s easy for people to remember. Some names are easy to remember because they tell customers exactly what they do (eg Dover Fish Market). Others may stand out because they are they are short and snappy (eg Amazon).

Anjeun oge bisa milih slogan hiji, atanapi tagline, nu tiasa jual dalil unik anjeun (USP). USP mangrupa strategi anjeun tiasa nganggo ngabedakeun Anjeun bisnis ti everybody sejenna. Ayeuna kudu unik ka anjeun, anjeun kudu bisa ngabuktikeun eta na ngaéksekusi eta. Ieu kedah janten frase pondok yén urang bisa apal jeung kudu nangtang manfaat yén konsumén bakal meunang.

You can also choose a slogan, or tagline, which can be your unique selling proposition (USP). USP is a strategy you can use to distinguish your business from everybody else. It should be unique to you, and you have to be able to prove it and execute it. It must be a short phrase that people can remember and should state the benefit that the customers will get.

Bréh, Anjeun kudu neangan lokasi pikeun anjeun bisnis. Gumantung kana tipe anjeun tina bisnis, lokasi Anjeun ogé bisa mangaruhan kasuksésan Anjeun bisnis. Pastikeun Anjeun panalungtikan sarta manggihan lokasi katuhu. Dina sababaraha kasus, lokasi cheapest meureun pangalusna nyimpen duit. Dina kasus séjén, Anjeun moal sukses iwal mun aya di lokasi perdana dimana jalma bisa ningali anjeun.

Secondly, you need to find a location for your business. Depending on your type of business, your location may also affect the success of your business. Make sure you research and find the right location. In some cases, the cheapest location may be the best to save money. In other cases, you won’t succeed unless you are in a prime location where people can see you.

5. Milih struktur bisnis Anjeun

5. Choose your business structure

Aya sawatara jenis usaha di Amérika Serikat. Aranjeunna mibanda syarat béda jeung struktur. Jenis paling umum tina usaha nu; Proprietorship budi, ngongkowan, koperasi, jeung Limited Liability Company. Sakabéh éta kudu pro jeung kontra lamun datang ka nyetel struktur bisnis Anjeun. Nu penting nyaeta ngartos naon pangabutuh bisnis Anjeun aya na milih struktur bisnis katuhu bakal cocog kaperluan bisnis Anjeun. Leuwih jéntré ngeunaan struktur bisnis.

There are several types of businesses in the United States. They have different requirements and structure. The most common types of businesses are; Sole Proprietorship, Partnership, Corporation, and Limited Liability Company. All of them have pros and cons when it comes to setting up your business structure. The important thing is to understand what your business needs are and choosing the right business structure would fit your business needs. Learn more about business structures.

6. Anjeun bisnis ngadaptar

6. Register your business

Aya sababaraha hal nu bisa kudu ngalakukeun pikeun ngadaptar Anjeun bisnis:

There are several things you may need to do to register your business:

  • Ngadaptar ngaran bisnis Anjeun kalawan kaayaan anjeun, sangkan janten hiji éntitas légal jeung (di hal nu ilahar) bakal eureun batur dina kaayaan ti lakukeun bisnis di handapeun ngaran sarua.
  • Larapkeun pikeun féderal anjeun sarta kaayaan angka ID pajeg. Anjeun bakal peryogi nomer ieu mayar pajeg. Jumlah ID pajeg féderal anjeun disebut oge Jumlah Identification Dunungan Anjeun (A) tur geus dikaluarkeun ku IRS. kaayaan jumlah ID pajeg anjeun pikeun Mayar pajeg kaayaan sarta geus dikaluarkeun ku kaayaan anjeun. (proprietors budi teu kedah a ID kaayaan jumlah.)
  • Loba usaha merlukeun lisensi sarta idin mun jum'atan beroperasi Anjeun bisnis. Panggihan di idin féderal jeung kaayaan sarta lisensi nu peryogi buka Anjeun bisnis jum'atan.
  • Anjeun kudu ngajaga nami perusahaan, barang-barang, atanapi layanan? Anjeun tiasa mérek dagang ieu jadi taya sahijieun sejenna di Amérika Serikat migunakeun aranjeunna. Anjeun oge kedah parios ka pastikeun Anjeun keur teu make ngaran trademarked ku bisnis sejen.
  • Register your business name with your state, so it becomes a legal entity and (in most cases) will stop others in the state from doing business under the same name.
  • Apply for your federal and state tax ID numbers. You will need these numbers to pay taxes. Your federal tax ID number is also called your Employer Identification Number (EIN) and is issued by the IRS. Your state tax ID number is for paying state taxes and is issued by your state. (Sole proprietors do not need a state ID number.)
  • Many businesses require licenses and permits to legally operate your business. Find out the federal and state permits and licenses you need to open your business legally.
  • Do you need to protect the name of your company, goods, or services? You can trademark these so nobody else in the United States uses them. You should also check to make sure you are not using a name trademarked by another business.

7. Anjeun bisnis ngabiayaan

7. Finance your business

Pananjung duit pikeun ngabiayaan Anjeun bisnis mangrupakeun tantangan badag pikeun hiji pengusaha. Anjeun bisa bisa ngagunakeun sumberdaya kayaning tabungan Anjeun, atawa investasi ti kulawarga jeung babaturan. Atawa anjeun bisa nerapkeun keur injeuman ti bank. Ieu titik di nu manggihan bank katuhu pikeun mantuan ngatur hareup finansial anjeun sarta muka rekening bank bisnis.

Finding the money to finance your business is a big challenge for an entrepreneur. You may be able to use resources such as your savings, or investment from family and friends. Or you may apply for a loan from a bank. This is the point at which you find the right bank to help manage your financial future and open a business bank account.

8. Anjeun bisnis muka

8. Open your business

Sakali anjeun boga daya cukup finansial pikeun muka anjeun bisnis, éta waktu pikeun nyetél éta nepi. Gumantung kana Anjeun bisnis, Anjeun bisa jadi kudu hiji kantor, toko, atanapi enggon séjén. Anjeun bisa jadi kudu mutuskeun lamun bakal mésér atawa ngajakan spasi pikeun anjeun bisnis.

Once you have enough financial resources to open your business, it’s time to set it up. Depending on your business, you may need an office, store, or other premises. You may need to decide if you will purchase or lease the space for your business.

Saatos Anjeun perlu kantor anjeun atanapi toko nyetél, mangka gawé teuas tina bringing produk Anjeun sareng ladenan dimimitian. Anjeun kedah kerja keras keur nyetél sagalana sangkan eta pikaresepeun pikeun konsumén Anjeun. Anjeun malah mungkin nyewa profésional pikeun mantuan Anjeun mendesain toko Anjeun atawa kantor.

After you get your office or store set up, then the hard work of bringing your products and services begins. You need to work hard to set up everything so it is appealing to your customers. You may even hire a professional to help you to design your store or office.

Konsumén anu pilari hiji pangalaman nalika maranéhna balik balanja atanapi malah ka kantor. Lamun boga daya, téh mangrupa gagasan gede pikeun nyieun hiji pangalaman keur konsumén Anjeun. Tapi lamun anjeun ngan dimimitian kaluar, éta malah leuwih penting kudu layanan palanggan hébat.

Customers are looking for an experience when they go shopping or even to an office. If you have the resources, it’s a great idea to create an experience for your customers. But if you are just starting out, it is even more important to have great customer service.

9. Neangan jelema bener

9. Find the right people

Jenis workforce anjeun kudu mawa anjeun bisnis keur hirup? anggota kulawarga, babaturan, jeung mitra bisnis tiasa janten asset gede pikeun dimimitian kaluar. Atawa anjeun bisa perlu proses Ngiring pikeun manggihan leuwih karyawan. Eta meureun hiji prosés panjang, tapi lamun butuh waktu pikeun meunangkeun jalma bener, eta bakal mayar dividends pikeun anjeun bisnis.

What kind of workforce do you need to bring your business to life? Family members, friends, and business partners can be a great asset for starting out. Or you may need a hiring process to find more employees. It may be a long process, but if you take the time to get the right people, it will pay dividends for your business.

10. Marketing sarta jualan

10. Marketing and sales

Tujuan bisnis di tingkat dasar na nya éta nyieun hiji hal tina nilai sareng masihan ka urang di tukeran duit. Marketing sarta jualan téh ngan kandaraan tina komunikasi jeung delivering nilai nu ka konsumén Anjeun. Lamun geus nyieun hal tina nilai nu urang hoyong, anjeun teu kedah sieun nyieun duit ti dinya. jeung, lamun nganteurkeun produk Anjeun atawa jasa jeung kaunggulan, pabedaan, sarta layanan palanggan alus, anjeun bakal ngaleuwihan ekspektasi masarakat. Lamun tetep ngalakonan eta, anjeun bakal meunang leuwih konsumén unggal dinten na ngadamel langkung kauntungan pikeun ngalegaan Anjeun bisnis jeung ngurus diri jeung kulawarga anjeun.

The purpose of business at its fundamental level is to create something of value and give it to people in exchange for money. Marketing and sales are just the vehicles of communicating and delivering that value to your customers. If you have created something of value that people want, you shouldn’t be afraid of making money from it. And, if you deliver your products or services with excellence, distinction, and good customer service, you will exceed people’s expectations. If you keep doing it, you will get more customers every day and make more profit to enlarge your business and take care of yourself and your family.

Éta naon perkara di lakukeun bisnis: éta ngeunaan porsi urang jeung ngaronjatkeun gaya hirup Anjeun jeung masarakat anjeun sapanjang jalan. Kuring hayang Anjeun sukses hébat dina karir bisnis Anjeun. ayeuna, balik anjeun bisnis ngamimitian!

That’s what matters in doing business: it’s about serving people and improving your lifestyle and your community along the way. I wish you great success in your business career. Now, go start your business!

Tumbu lianna:

Other links:

Panggihan bantuan deukeut anjeun

Paké FindHello neangan jasa jeung sumber di kota Anjeun.

Mimiti Pilarian Anjeun

Naha kaca ieu mantuan anjeun? raray smiley nuhun raray karidut teu
Hatur nuhun pikeun eupan balik anjeun!