Kumaha panawaran pikeun kawarganagaraan

Inggris ogéTaya basa Inggris

Ulah rék diajar kumaha carana panawaran pikeun kawarganagaraan?

Do you want to learn how to apply for citizenship?

kumaha panawaran pikeun kawarganagaraan

how to apply for citizenship

Sateuacan anjeun neuleuman kumaha carana panawaran pikeun kawarganagaraan, Anjeun kudu neangan kaluar: anjeun ngabogaan hak pikeun jadi warga AS?

Before you learn how to apply for citizenship, you need to find out: are you eligible to become a US citizen?

Sateuacan anjeun neuleuman kumaha carana panawaran pikeun kawarganagaraan, Anjeun kudu mastikeun anjeun ngabogaan hak. Dina raraga nerapkeun pikeun kawarganagaraan, Anjeun umum kedah papanggih tanjeunna sarat di handap:

Before you learn how to apply for citizenship, you should make sure you are eligible. In order to apply for citizenship, you must generally meet the following requirements:

  • Anjeun kudu jadi sahanteuna 18 taun.
  • You must be at least 18 years old.
  • Keur kalolobaan urang, anjeun kudu geus cicing di Amérika Serikat salila sahenteuna lima taun jadi nyicingan hiji. Tapi, lamun salaki anjeun atanapi pamajikan téh warga anu, anjeun bisa bisa nerapkeun sanggeus tilu taun.
    Baca leuwih seueur tentang
    eligibility pikeun spouses
  • For most people, you must have lived in the United States for at least five years as a resident. However, if your husband or wife is a citizen, you may be able to apply after three years.
    Read more about
    eligibility for spouses
  • Anjeun kudu geus cicing di lokasi nu sami kanggo tilu bulan kaliwat.
  • You need to have lived in the same location for the past three months.
  • Anjeun kudu boga aktivitas kriminal utama. nyinggung leutik kawas tikét lalulintas anu oke, tapi maneh teu bisa dihukum tina sagala kejahatan utama. Salawasna jujur ​​ngeunaan ieu kusabab paling kejahatan leutik anu oke tapi lamun bohong di aplikasi Anjeun, ieu bisa nyieun aplikasi Anjeun perlu ditampik. Anjeun bisa malah neangan ngadéportasi. Lamun geus disabit di kajahatan, éta pohara penting pikeun ngobrol pangacara a. Aranjeunna baris ngantep anjeun terang naon anu kudu dipigawé.
  • You must have no major criminal activity. Small offenses like a traffic ticket are okay, but you cannot be convicted of any major crimes. Always be honest about this because most small crimes are okay but if you lie on your application, this can make your application get rejected. You might even get deported. If you have been convicted of a crime, it is very important to talk to a lawyer. They will let you know what to do.
  • Anjeun kudu diajar tur jéntré ngeunaan pamaréntah Amérika Sarikat, ekonomi, na sajarah ku kituna anjeun bisa lulus ujian PPKN.
  • You must study and learn about the United States government, economy, and history so that you can pass the Civics exam.

Kumaha panawaran pikeun kawarganagaraan

How to apply for citizenship

Ngalamar kawarganagaraan tiasa pisan ngabingungkeun. Upami mungkin, kami nyarankeun anjeun gaduh pangacara pitulung anjeun.

Applying for citizenship can be very confusing. If possible, we recommend you have a lawyer help you.

1. Lengkah kahiji nya éta ngalengkepan bentuk N-400. Anjeun kudu ngawengku loba tulak jeung aplikasi tur Anjeun ogé kudu mayar fee éta. Di dieu téh link kana hal nu peryogi ngawengku mun anjeun kintun aplikasi N-400 Anjeun. Anjeun kudu ngawengku dua foto paspor jeung aplikasi Anjeun. Inget nulis "A-angka" Anjeun on deui poto ieu. Sababaraha urang bisa nerapkeun pikeun waiver fee sangkan anjeun teu kudu mayar fee éta. Mun anjeun ngeusian kaluar paperwork Anjeun tanpa pengacara a, éta ramatloka gratis CitizenshipWorks.org bakal mantuan anjeun ngalengkepan aplikasi Anjeun. Aranjeunna baris marios ka tingali lamun boga masalah naon.

1. The first step is to complete the form N-400. You have to include many papers with the application and you also have to pay the fee. Here is a link to the things you need to include when you mail your N-400 application. You have to include two passport photos with your application. Remember to write your “A-number” on the back of these photos. Some people can apply for a fee waiver so you do not have to pay the fee. If you are filling out your paperwork without a lawyer, the free website CitizenshipWorks.org will help you to complete your application. They will review it to see if you have any problems.

2. Anjeun bakal nampa surat resi nu nyebutkeun USCIS narima aplikasi Anjeun. Tetep kieu jeung nulis ka handap jumlah resi 13 angka. Candak poto resi dina telepon anjeun sarta surélék ka diri pikeun mastikeun Anjeun moal kaleungitan. Anjeun tiasa nganggo nomer resi mariksa Status ti aplikasi Anjeun dina ramatloka USCIS.

2. You will receive a letter of receipt that says USCIS received your application. Keep this and write down the 13-digit receipt number. Take a photo of the receipt on your phone and email it to yourself to make sure you don’t lose it. You can use the receipt number to check the status of your application on the USCIS website.

  • Ngalamar kawarganagaraan biasana waragad $725. Anjeun bisa bisa meunangkeun waiver fee. A waiver ngandung harti yén anjeun moal kudu mayar. Eta gumantung kana sabaraha maneh nyieun na dimana anjeun cicing.
  • Applying for citizenship usually costs $725. You may be able to get a fee waiver. A waiver means that you will not have to pay. It depends on how much you make and where you live.

3. Ngalengkepan screening biometric Anjeun. Ieu dipariksa kaamanan. Anjeun bakal dipenta pikeun buka hiji kantor di hiji beurang waktu nu tangtu. Pastikeun pikeun buka janjian ieu sareng ka anjog kana waktos! Di janjian teh, aranjeunna bakal nyandak sidik Anjeun. Ieu hartina memang maranehna bakal cap sidik Anjeun tur ngajalankeun gambar ngaliwatan sistem pikeun mastikeun Anjeun henteu a kriminal.

3. Complete your biometric screening. This is a security check. You will be asked to go to an office at a certain day and time. Make sure to go to this appointment and to arrive on time! At the appointment, they will take your fingerprints. This means they will stamp your fingerprints and run the picture through a system to make sure you are not a criminal.

4. Ngalengkepan hiji wawancara sareng Amérika Sarikat Kewarganegaraan na Imigrasi Officer. Leuwih jéntré ngeunaan wawancara Naturalization.

4. Complete an interview with a United States Citizenship and Immigration Officer. Learn more about the Naturalization interview.

5. Anjeun oge kudu nyandak hiji ujian PPKN on sajarah AS jeung pamaréntah. Dina ujian ieu, anjeun kudu ngajawab 6 kaluar tina 10 patarosan neuleu ngeunaan PPKN AS, Sajarah sarta Pamaréntah. Anjeun tiasa nyandak urang kawarganagaraan prakték kuis lamun ningali anjeun siap pikeun ujian. Mun anjeun can siap, anjeun tiasa gabung kami kelas kawarganagaraan bébas nyiapkeun maneh pikeun ujian.

5. You will also have to take a Civics exam on US history and government. On this exam, you must answer 6 out of 10 questions correctly about US Civics, History and Government. You can take our citizenship practice quiz to see if you are ready for the exam. If you are not ready, you can join our free citizenship class to prepare you for the exam.

6. Anjeun bakal nampa kaputusan ditulis ti USCIS ngeunaan aplikasi Anjeun. Anjeun bisa nampa kaputusan anjeun dina dinten tina wawancara Anjeun atawa anjeun bisa nampa eta engké di mail nu. Kaputusan bakal ngomong lamun aplikasi Anjeun éta:

6. You will receive a written decision from USCIS about your application. You might receive your decision on the day of your interview or you might receive it later in the mail. The decision will be say if your application was:

  • dibales (ieu hartina anjeun diliwatan!)
  • dituluykeun (ieu hartina USCIS geus ngalakonan panalungtikan ngeunaan anjeun atanapi eta hartina anjeun bisa geus gagal dina basa Inggris atanapi PPKN ujian. Anjeun tiasa dicokot deui.)
  • nampik (ieu hartina USCIS mutuskeun anjeun teu layak pikeun naturalization. Upami ieu kajadian, anjeun bisa bisa petisi.)
  • Granted (this means you passed!)
  • Continued (this means USCIS is doing more research about you or it means you might have failed the English or Civics exams. You can take them again.)
  • Denied (this means USCIS decided you are not eligible for naturalization. If this happens, you may be able to petition.)

Lamun teu lulus, Anjeun bakal siap ngalengkepan upacara kawarganagaraan anjeun sarta nyandak éta Sumpah tina kasatiaan. Ieu ngandung harti maneh Sumpah kasatiaan ka AS.

If you did pass, you will be ready to complete your citizenship ceremony and take the Oath of Allegiance. This means you pledge loyalty to the USA.

Upami Anjeun gaduh patarosan ngeunaan prosés nu, aya organisasi bisa nelepon. Ieu organisasi tawaran nasihat sababaraha basa pendatang.

If you have questions about the process, there are organization you can call. These organization offer advice in some newcomer languages.

Urang ngaharepkeun ieu mantuan ngajawab patanyaan anjeun ngeunaan kumaha carana panawaran pikeun kawarganagaraan. Ngadaptarkeun handap pikeun nyandak kelas préparasi kawarganagaraan bébas kami. Anjeun tiasa dicokot online, di mana bae, iraha bae!

We hoped this helped answer your question about how to apply for citizenship. Sign up below to take our free citizenship preparation classes. You can take them online, anywhere, anytime!

Lulus ujian kawarganagaraan Anjeun!

Bébas online kelas préparasi kawarganagaraan

Mimitian kelas kiwari

 

 

Naha kaca ieu mantuan anjeun? raray smiley nuhun raray karidut teu
Hatur nuhun pikeun eupan balik anjeun!