Podomoro pikeun imigran sarta pangungsi di Amérika Serikat

Inggris ogéTaya basa Inggris

asuransi Kaséhatan pikeun pangungsi

Health insurance for refugees

Bade dokter atanapi rumah sakit bisa ngarugikeun loba duit di Amérika Serikat. Ieu naha hal anu penting pikeun mibanda asuransi kaséhatan.

Going to the doctor or hospital can cost a lot of money in the United States. This is why it is important to have health insurance.

Naon asuransi kaséhatan?

What is health insurance?

asuransi Kaséhatan, atanapi asuransi médis, ieu jumlah duit nu mayar unggal bulan ka parusahaan asuransi. Biaya bulanan tina asuransi disebut premium nu.

Health insurance, or medical insurance, is an amount of money you pay every month to an insurance company. The monthly cost of the insurance is called the premium.

Healthcare for immigrants is not very different from healthcare for native-born Americans, but sometimes it can be confusing. The simplest way to explain it is that when you have medical expenses, pausahaan asuransi mantuan mayar aranjeunna. A darurat médis atanapi bedah tiasa ngarugikeun loba rébuan dollar. Éta hadé mayar premium nu unggal bulan ti dumadakan meunang hiji bil badag ti eta rumah sakit a. Sacara umum, healthcare for immigrants and refugees is the same as for native-born Americans. The differences in health insurance are based on age, employment, any health problems you currently have, and how much money you make.

Healthcare for immigrants is not very different from healthcare for native-born Americans, but sometimes it can be confusing. The simplest way to explain it is that when you have medical expenses, the insurance company helps pay them. A medical emergency or surgery can cost many thousands of dollars. It is better to pay the premium every month than suddenly get a huge bill from a hospital. In general, healthcare for immigrants and refugees is the same as for native-born Americans. The differences in health insurance are based on age, employment, any health problems you currently have, and how much money you make.

Kumaha kuring meunang asuransi kaséhatan?

How do I get health insurance?

Di Amérika Serikat, Anjeun tiasa:

In the United States, you can:

  • neangan katutupan ngaliwatan pamaréntah (kaséhatan publik) program asuransi, atawa
  • meunang asuransi ngaliwatan proyek Anjeun kalayan pitulung ti dunungan anjeun, atawa
  • mésér asuransi kaséhatan diri.
  • get covered through government (public health) insurance programs, or
  • get insurance through your job with help from your employer, or
  • buy health insurance yourself.

keur katutup sarua mahluk insured. Aranjeunna duanana hartosna anjeun ditangtayungan tina ngabogaan mayar tagihan médis badag.

Being covered is the same as being insured. They both mean you are protected from having to pay large medical bills.

program asuransi kaséhatan pamaréntah

Government health insurance programs

Anjeun ngabogaan hak?

Are you eligible?

keur minuhan sarat pikeun hal hartina tiasa meunang hiji hal atawa cocog keur hal. pamaréntah baris mutuskeun lamun anjeun sarta kulawarga anjeun nu layak pikeun program pamaréntah. Mutuskeun lamun anu layak, aranjeunna kasampak di sabaraha duit nu ngadamel, sabaraha barudak anjeun gaduh, na kumaha heubeul anjeun. Healthcare for immigrants and refugees may be cheap or free, since you may not be making much money at first.

Being eligible for something means can you get something or qualify for something. The government will decide if your and your family are eligible for government programs. To decide if you are eligible, they look at how much money you make, how many children you have, and how old you are. Healthcare for immigrants and refugees may be cheap or free, since you may not be making much money at first.

Medicaid

Medicaid

Medicaid mangrupakeun program asuransi kaséhatan publik ngajalankeun ku kaayaan anjeun hirup di. program nyadiakeun pitulung pikeun individu jeung kulawarga anu-panghasilan low atanapi gaduh disabilities. Sababaraha kulawarga pangungsian bakal meunang Medicaid nalika aranjeunna mimiti anjog di Amérika Serikat. Kriteria keur eligibility rupa-rupa ku kaayaan.

Medicaid is a public health insurance program run by the state you live in. The program provides help to individuals and families that are low-income or have disabilities. Some refugee families will get Medicaid when they first arrive in the United States. Criteria for eligibility vary by state.

Medicare

Medicare

Medicare mangrupakeun program asuransi kaséhatan publik ngajalankeun ku pamaréntah AS. Medicare nyaéta sadia ka sadaya umur sawawa 65 tur heubeul jeung ka warga ditumpurkeun sakabeh umur. Medicare nawarkeun hiji rencana pikeun mantuan kalawan waragad obat resép. Leuwih jéntré ngeunaan Medicare.

Medicare is a public health insurance program run by the US government. Medicare is available to all adults age 65 and older and to disabled citizens of all ages. Medicare offers a plan to assist with the costs of prescription drugs. Learn more about Medicare.

meulah

CHIP

Program asuransi Kaséhatan di Anak (meulah) bayaran pikeun Podomoro keur low- pikeun kulawarga-panghasilan tengah kalawan barudak ngora. Chip mangrupakeun program alus sabab bayaran for janjian dokter barudak anjeun sarta perawatan médis. Kadé pikeun kulawarga pangungsian nyandak barudak maranéhanana ka dokter pikeun keu dipariksa-up jeung immunizations. Milari kaayaan anjeun program chip.

The Children’s Health Insurance Program (CHIP) pays for healthcare for low- to middle-income families with young children. CHIP is a good program because it pays for your children’s doctor appointments and medical care. It is important for refugee families to take their children to the doctor for yearly check-ups and for immunizations. Search for your state’s CHIP program.

WIC

WIC

awéwé, Budak, jeung barudak (WIC) mangrupakeun kaayaan-demi-kaayaan junun program Podomoro nu husus mantuan barudak ngora ti lima taun umur, ibu hamil, sarta breastfeeding ibu. program fokus gizi, suplai kadaharan, jeung ngaronjatkeun aksés ka Podomoro sarta jasa karaharjaan sosial.

Women, Infants, and Children (WIC) is a state-by-state managed healthcare program that specifically helps children younger than five years of age, pregnant women, and breastfeeding mothers. The program focuses on nutrition, food supply, and improving access to healthcare and social welfare services.

Mun anjeun-panghasilan lemah sareng gaduh orok, ieu program alus. Leuwih jéntré tur milarian kaayaan anjeun program WIC.

If you are low-income and have a baby, this is a good program. Learn more and search your state’s WIC program.

asuransi kaséhatan pribadi

Private health insurance

Loba Amerika kudu asuransi kaséhatan pribadi tur teu nganggo program asuransi kaséhatan publik. Ieu alatan pausahaan mindeng mayar asuransi kaséhatan pribadi pikeun pagawe maranéhna.

Many Americans have private health insurance and do not use public health insurance programs. This is because companies often pay for private health insurance for their workers.

asuransi kaséhatan gaw

Workplace health insurance

Lamun anjeun néangan pakasaban, Anjeun kudu nyobaan pikeun manggihan pakasaban nu nawarkeun asuransi kaséhatan. Ieu bakal ngabantu kulawarga anjeun. dunungan bayaran paling biaya jeung para karyawan bayaran jumlah leutik. Pikeun jumlah tambahan, karyawan biasana bisa milih pikeun kaasup salaki maranéhanana atawa pamajikan jeung barudak sagala dipibanda dina rencana asuransi sami.

When you look for a job, you should try to find a job that offers health insurance. This will help your family. The employer pays most of the cost and the employee pays a small amount. For an extra amount, employees can usually choose to include their husband or wife and any children they have on the same insurance plan.

Lamun ninggalkeun proyek Anjeun, Anjeun bisa jadi diwenangkeun tetep sinyalna asuransi anjeun bari, ngaliwatan hiji rencana pamaréntah disebut janur. Janur ngan periode pondok, anjeun bisa jadi kudu mayar sakabeh premium diri, tapi bakal tetep anjeun katutupan antara jobs..

If you leave your job, you may be allowed to keep your insurance coverage for a while, through a government plan called COBRA. COBRA is only for a short period, and you may have to pay the whole premium yourself, but it will keep you covered between jobs..

Mayar pikeun asuransi tanpa hiji dunungan

Paying for insurance without an employer

Mun anjeun teu mibanda hiji dunungan maturan sinyalna kaséhatan, jeung lamun henteu layak pikeun program pamaréntah, Anjeun kudu meuli asuransi kaséhatan pribadi. Ieu tiasa mahal. Anjeun bisa jadi layak pikeun pitulung kalayan premiums anjeun ngaliwatan Act Kamanusaan sarta Studi Affordable.

If you do not have an employer offering health coverage, and if you are not eligible for a government program, you will have to buy private health insurance. This can be expensive. You may be eligible for help with your premiums through the Affordable Care Act.

The Kamanusaan sarta Studi Affordable Act

The Affordable Care Act

The Kamanusaan sarta Studi Affordable Act (ACA), disebut oge “ObamaCare,” merlukeun paling belegug AS jeung warga légal boga asuransi kaséhatan. Tapi ogé ngidinan Anjeun pikeun mésér asuransi kaséhatan pikeun ongkos handap kalawan pitulung ti pamaréntah. Tempo lamun bisa meunang sinyalna handapeun Act Kamanusaan sarta Studi Affordable di www.healthcare.gov.

The Affordable Care Act (ACA), also called “ObamaCare,” requires most US citizens and legal residents to have health insurance. But it also allows you to buy health insurance for a lower cost with help from the government. See if you can get coverage under the Affordable Care Act at www.healthcare.gov.

rencana kuliah asuransi médis

College medical insurance plans

Murid anu mindeng bisa mésér asuransi Podomoro ngaliwatan akademi maranéhna. Janten layak Anjeun kudu enrolled dina sababaraha sks.

Students are often able to purchase healthcare insurance through their colleges. To be eligible you must be enrolled in a certain number of credits.

Naha kaca ieu mantuan anjeun? raray smiley nuhun raray karidut teu
Hatur nuhun pikeun eupan balik anjeun!