Kumaha balik ka dokter

Inggris ogéTaya basa Inggris

Kumaha balik ka dokter. Émbaran ngeunaan nyieun janjian dokter sarta ngawangkong ka dokter anjeun.

How to go to the doctor. Information about making a doctor appointment and talking to your doctor.

Kumaha kuring balik ka dokter

How do I go to the doctor

Kumaha kuring manggihan dokter?

How do I find a doctor?

Paling komunitas gaduh puskesmas atanapi klinik kaséhatan sareng panyadia perawatan primér sarta jasa médis séjén. Anjeun tiasa nanya ka babaturan jeung tatanggana anu aranjeunna nyarankeun. Anjeun tiasa ménta kantor resettlement anjeun atanapi mentor pikeun mantuan anjeun manggih panyadia perawatan primér - dokter kulawarga sapopoe anjeun.

Most communities have health centers or health clinics with primary care providers and other medical services. You can ask friends and neighbors who they recommend. You can ask your resettlement office or mentor to help you find a primary care provider – your everyday family doctor.

Anjeun oge bisa kasampak dina database RCO pikeun panyadia Podomoro di kota Anjeun. Loba panyadia ieu nawiskeun jasa pikeun pangungsi sarta pendatang sejen jeung ka jalma tanpa asuransi.

You can also look in the RCO database for healthcare providers in your city. Many of these providers offer services for refugees and other newcomers and to people without insurance.

Kumaha lamun kuring boga kaayaan darurat?

What if I have an emergency?

Upami Anjeun gaduh kaayaan darurat-ngancam kahirupan, Anjeun kudu indit departemén darurat RS lokal anjeun.

If you have an life-threatening emergency, you should go your local hospital’s emergency department.

Pikeun isu médis anu teu emergencies tapi anjeun masih kudu dokter, anjeun bisa balik ka perawatan urgent jeung leumpang-di klinik. Ieu mindeng boga malem na sabtu minggu jam na nyadiakeun perawatan tanpa pasini.

For medical issues that are not emergencies but you still need a doctor, you can go to an urgent care and walk-in clinics. These often have evening and weekend hours and provide care without an appointment.

Pikeun naon masalah Podomoro séjén, alatan kasakit biasa, atawa meunang cek-up atawa vaccinations, Anjeun kudu nyieun janjian jeung dokter perawatan primér.

For any other healthcare problems, common illnesses, or to get a check-up or vaccinations, you should make an appointment with a primary care doctor.

Kumaha kuring didatangan dokter?

How do I visit the doctor?

Anjeun bakal kedah ngadamel pasini ningali dokter. Anjeun tiasa nyieun hiji pasini ku nelepon kantor dokter urang. Mun anjeun saraf ngeunaan Inggris Anjeun, menta hiji sobat atawa relatif pikeun mantuan anjeun nelepon atawa keur buka dokter sareng anjeun. Anjeun oge bisa menta kantor ka meunang penerjemah dina telepon pikeun mantuan Anjeun pikeun ngahubung sareng aranjeunna. Tempo dihandap pikeun kumaha carana nyiapkeun panggero.

You will need to make an appointment to see the doctor. You can make an appointment by calling the doctor’s office. If you are nervous about your English, ask a friend or relative to help you to make the call or to go to the doctor with you. You can also ask the office to get a translator on the phone to help you to communicate with them. See below for how to prepare for the call.

saencan nelepon, manggihan kartu asuransi kaséhatan AnjeunKartu médis sampel

Before calling, find your health insurance cardSample medical card

kantor dokter urang bakal ménta informasi ngeunaan anjeun. Inpo asuransi kaséhatan Anjeun (lamun boga asuransi) nyaeta dina kartu asuransi kaséhatan Anjeun.

The doctor’s office will ask for information about you. Your health insurance information (if you have insurance) is on your health insurance card.

  • anggota ID # (Ieu biasana mangrupa string panjang angka na hurup dina hareupeun kartu)
  • Ngaran sahiji rencana asuransi Anjeun
  • Tanggal enrollment pikeun rencana asuransi Anjeun
  • Member ID # (This is usually a long string of numbers and letters on the front of the card)
  • Name of your insurance plan
  • Date of enrollment for your insurance plan

(Mun anjeun teu mibanda émbaran ieu sadia, anjeun bisa nelepon parusahaan asuransi anjeun mimitina sarta maranéhanana baris bisa ngabejaan Anjeun inpo leuwih telepon supados Anjeun tiasa nyerat deui ka handap.)

(If you don’t have this information available, you can call your insurance company first and they will be able to tell you the information over the phone so that you can write it down.)

Lamun anjeun nyauran

When you call

Nalika batur ngajawab telepon nu, hayu aranjeunna nyaho yén anjeun kedah manggihan dokter jeung rék ngajadwalkeun pasini. Anjeun bakal kedah ngajelaskeun naon éta keur. Lamun perlu aranjeunna pikeun manggihan hiji juru, kiwari mangrupakeun waktu nu sae pikeun menta tulung.

When someone answers the phone, let them know that you need to find a doctor and you want to schedule an appointment. You will need to explain what it is for. If you need them to find an interpreter, now is a good time to ask for help.

Baé di kantor dokter urang baris nanyakeun ngeunaan anjeun jeung asuransi kaséhatan Anjeun. Aranjeunna baris nawarkeun maneh hiji waktos janjian. Lamun éta waktu nu sae pikeun anjeun, Anjeun bisa nyebutkeun enya na janjian anjeun bakal dijadwalkeun. Lamun waktu aranjeunna nawiskeun teu alus pikeun anjeun, ngabejaan aranjeunna katuhu jauh, sarta maranéhanana baris néangan waktu sejen nu leuwih hade keur anjeun.

The person at the doctor’s office will ask questions about you and your health insurance. They will offer you an appointment time. If that is a good time for you, you can say yes and your appointment will be scheduled. If the time they offer is not good for you, tell them right away, and they will look for another time that is better for you.

Tulis handap waktu, kaping, jeung alamat tina pasini.

Write down the time, date, and address of the appointment.

Sakali anjeun geus dijieun janjian Anjeun, coba mun tetep

Once you have made your appointment, try to keep it

Loba dokter boga kawijakan pembatalan ketat, dimana penderita kudu mayar pasini lamun maranéhna teu datangna atawa lamun maranéhna ngabatalkeun di menit panungtungan. oge, lamun sabar misses loba teuing pasini tanpa nelepon pikeun ngabolaykeun, sabar anu bisa jadi wilujeng sumping di kantor yén.

Many doctors have strict cancellation policies, where patients have to pay for appointments if they do not come or if they cancel at the last minute. Also, if a patient misses too many appointments without calling to cancel, that patient may not be welcome at that office.

Canceling janjian Anjeun

Canceling your appointment

Coba mun nelepon dua dinten sateuacan lamun teu bisa nyieun hiji pasini. Malah hiji poé payun atanapi dinten anu sami leuwih hade tinimbang teu nelepon pisan. Lamun nelepon sahanteuna hiji dinten sateuacan janjian Anjeun, anjeun bakal ulah fee pembatalan.

Try to call two days before if you cannot make an appointment. Even one day ahead or the same day is better than not calling at all. If you call at least one day before your appointment, you will avoid a cancellation fee.

Jadi dina waktu keur janjian Anjeun

Be on time for your appointment

Lamun anjeun buka dokter, némbongkeun up on waktu atawa mimiti keur janjian Anjeun. biasana, Anjeun kudu ngeusian kaluar sababaraha bentuk saméméh anjeun kantor. Mun anjeun bingung ngeunaan naon nulis dina bentuk ieu, anjeun bisa nanyakeun babaturan, dulur, atawa resepsionis kantor pikeun mantuan Anjeun.

When you go to the doctor, show up on time or early for your appointment. Usually, you will have to fill out some forms before you to the office. If you are confused about what to write in these forms, you can ask a friend, relative, or the office receptionist to help you.

ngelingan, lamun pisan telat keur janjian Anjeun, kasebut nyaéta dimungkinkeun yen waktos Anjeun bakal dibéré jauh jeung maneh moal diwenangkeun ningali dokter. Coba teu jadi telat!

Remember, if you are very late for your appointment, it is possible that your time will be given away and you will not be allowed to see the doctor. Try not to be late!

Naon dibawa ka janjian Anjeun

What to bring to your appointment

  • Bawa kartu asuransi anjeun sarta naon sumber sejenna pembayaran nu peryogi
  • Bawa daptar wae nginum obat nu nyandak
  • Bawa daptar sagala alergi dipikawanoh
  • Tulis handap patalékan anjeun boga keur dokter jeung mawa éta sareng anjeun
  • Kertas jeung pulpen bisi rék nulis handap catetan
  • Bring your insurance card and any other source of payment that you need
  • Bring a list of any medication that you take
  • Bring a list of any known allergies
  • Write down any questions you have for the doctor and bring them with you
  • Paper and pen in case you want to write down notes

Kumaha kuring ngobrol ka dokter?

How do I talk to the doctor?

Nyokot catetan

Take notes

Tulis handap patalékan Anjeun kudu mawa sareng anjeun nalika anjeun ningali panyadia Podomoro Anjeun. Salila janjian Anjeun, Anjeun tiasa nyandak catetan dina naon diajar. Anjeun bisa keukeuh nyangking anggota kulawarga atawa sobat sareng anjeun nyandak catetan. Cara nu bisa museurkeun perhatian anjeun kana nanyakeun ka patarosan anjeun boga tur dengekeun naon panyadia anjeun geus ngomong.

Write down any questions you have to bring with you when you see your healthcare provider. During your appointment, you can take notes on what you learn. You may wish to bring a family member or friend with you to take notes. That way you can focus your attention on asking the questions you have and listening to what your provider has to say.

nanyakeun

Ask questions

Ulah jadi embarrassed menta hal bisa terus-terusan. Anjeun oge bisa menta dokter nulis kasimpulan janjian anjeun sarta informasi wae ngeunaan resep Anjeun kudu mawa. Anjeun teras bisa menta sobat pikeun narjamahkeun informasi ka pastikeun anjeun ngartos. Lamun masih gaduh patarosan, anjeun tiasa nelepon ka Mantri di kantor dokter urang sanggeus janjian Anjeun.

Don’t be embarrassed to ask for something to be repeated. You can also ask the doctor to write a summary of your appointment and any information about prescriptions you need to take. You can then ask a friend to translate the information to make sure you understand. If you still have questions, you can call the nurse at the doctor’s office after your appointment.

Diajar deui

Learn more

panyadia Anjeun bisa nyieun diagnosis a, nu ieu identifikasi tina geringna husus mangaruhan Anjeun. Pastikeun anjeun ngartos naha maranéhna geus dijieun diagnosis jeung menta ka nyarankeun sumberdaya pikeun mantuan Anjeun leuwih jéntré ngeunaan gering. Tanya aranjeunna kasampak up informasi ditarjamahkeun ngeunaan diagnosis nu.

Your provider may make a diagnosis, which is the identification of the specific illness affecting you. Make sure you understand why they’ve made the diagnosis and ask them to recommend resources to help you learn more about the illness. Ask them to look up translated information about the diagnosis.

jadi jujur

Be truthful

Sangkan diagnosis a, panyadia anjeun bakal nanya patarosan ngeunaan sajarah kaséhatan anjeun ayeuna sarta geus kaliwat. Ieu penting nu ngajawab patarosan ieu paruk jeung akurat. Informasi nu nyadiakeun baris mantuan langsung nu ngurus anjeun nampi.

To make a diagnosis, your provider will ask you questions about your current and past health history. It’s important that you answer these questions honestly and accurately. The information you provide will help direct the care you receive.

Pastikeun anjeun ngartos

Make sure you understand

Salaku janjian Anjeun ends pastikeun anjeun ngartos léngkah salajengna. panyadia Anjeun bisa nyebutkeun anjeun teu kudu balik dugi hareup janjian Anjeun dijadwalkeun rutin atawa maranéhna meureun hoyong ningali anjeun sooner atanapi tos disebut spesialis pikeun pengobatan.

As your appointment ends make sure you understand the next steps. Your provider may say you don’t need to return until your next regularly scheduled appointment or they may want to see you sooner or have you referred to a specialist for treatment.

Inget yén anjeun téh hiji tumbu penting dina rencana Podomoro sorangan. Mun anjeun bingung ngeunaan naon asalna salajengna, ménta rencana bisa dipedar deui. Anjeun oge bisa menta aranjeunna nulis handap rencana na titimangsa pikeun sagala pasini bakal datang. Pastikeun anjeun gaduh nomer telepon pikeun panyadia Podomoro anjeun sangkan anjeun bisa ngahubungan aranjeunna lamun patalékan timbul sakali anjeun balik ka imah.

Remember that you are an important link in your own healthcare plan. If you are confused about what comes next, ask for the plan to be explained again. You can also ask them to write down the plan and the date for any future appointments. Make sure you have a phone number for your healthcare provider so you can contact them if any questions arise once you return home.

Menta tulung mun anjeun peryogi eta

Ask for help when you need it

Kawas dina kantor médis, lamun balik ka dokter pikeun perawatan di rumah sakit a, anjeun kedah ngartos rencana pikeun miara anjeun. Rumah sakit boga staf badag kalayan loba jalma porsi dina kalungguhan béda, tapi bakal aya dokter atawa panyadia séjén ditugaskeun ka anjeun. jalma ieu pamustunganana jawab ngurus anjeun sarta nu peryogi kauninga anu aranjeunna. Anjeun bakal ditugaskeun sorang teuing. Perawat téh sumber éndah jeung anjeun kudu ngarasa bebas nanya aranjeunna patalékan anjeun gaduh.

Just like in a medical office, if you go to the doctor for care in a hospital, you need to understand the plan for your care. Hospitals have a large staff with many people serving in different roles, but there will be a doctor or other provider assigned to you. This person is ultimately responsible for your care and you need to know who they are. You will be assigned a nurse too. Nurses are wonderful resources and you should feel free to ask them any questions you have.

hal penting pikeun nginget

Important things to remember

    1. Milih hiji panyadia perawatan primér. Ieu bakal dokter utama Anjeun jeung jalma kahiji nu biasana buka heula lamun meunang gering.
    2. Choose a primary care provider. This will be your main doctor and the first person you usually go to first if you get sick.
    3. Upami Anjeun gaduh ningali dokter anyar, Pastikeun aranjeunna dina jaringan asuransi anjeun ku kituna asuransi anjeun bakal mayar nganjang. Ieu bakal nulungan urang ulah narima bil badag dina mail nu teu nyangka.
    4. If you have see a new doctor, make sure they are in your insurance network so that your insurance will pay for the visit. This will help you to avoid receiving a large bill in the mail that you didn’t expect.
    5. Bawa kartu asuransi anjeun sareng anjeun ka unggal janjian médis atawa nganjang ka apoték nu.
    6. Bring your insurance card with you to every medical appointment or visit to the pharmacy.
    7. Lamun nyandak pangobatan, salawasna mawa daptar jeung ngaran tina pangobatan nu nyandak.
    8. If you take medications, always bring a list with the names of the medications that you take.
    9. aksés basa

      Language access

      Anjeun boga hak bisa komunikasi gampang jeung dokter Anjeun. Lamun atawa anggota kulawarga anu ngabogaan kasusah di kantor dokter urang alatan basa, Anjeun salawasna bisa menta hiji juru. kantor paling dokter urang jeung rumah sakit bakal tiasa meunang hiji juru dina jalma atawa dina telepon anu bisa mantuan Anjeun.

      You have the right to be able to communicate easily with your doctor. If you or a family member is having difficulty at the doctor’s office due to language, you can always ask for an interpreter. Most doctor’s offices and hospitals will be able to get an interpreter in person or on the phone who can assist you.

      Naha kaca ieu mantuan anjeun? raray smiley nuhun raray karidut teu
      Hatur nuhun pikeun eupan balik anjeun!