budaya shock

Inggris ogéTaya basa Inggris

adjustment budaya

Cultural adjustment

Anjeun ngaluyukeun ka budaya anyar, anjeun bisa ngaliwat perioda béda tempat aran cara. Salah sahiji hambalan ieu katelah “shock budaya.”

As you adjust to a new culture, you may go through different periods where you feel different ways. One of these stages is known as “culture shock.”

 

 

culture shock stages

culture shock stages

diagram di luhur mintonkeun tahapan adjustment budaya Anjeun meureun bakal ngaliwat. Hayu urang nempo tahap dina leuwih jéntré.

The diagram above shows the stages of cultural adjustment you will probably go through. Let’s look at the stages in more detail.

Fase bulan madu

The honeymoon phase

Lamun anjeun mimiti anjog di Amérika Serikat, anjeun bisa ngarasa bagja tur bungah. Anjeun bisa jadi kudu kavling gol na ekspektasi pikeun naon anu bakal kajadian dina kahirupan anyar Anjeun. Geus meureun geus ngantosan datang ka Amérika keur lila. Anjeun bisa geus uninga kavling mahluk hébat ngeunaan Amérika. Nyangka nu gancang bakal meunang pakasaban alus, boga imah nice, na atawa diajar basa Inggris. Anjeun bisa jadi saraf, tapi maneh kasampak maju ka sagala hal anyar di Amérika.

When you first arrive in the United States, you may feel happy and excited. You may have lots of goals and expectations for what will happen in your new life. You have probably been waiting to come to America for a long time. You may have heard lots of great things about America. You expect that you will quickly get a good job, have a nice house, and or learn English. You may be nervous, but you look forward to all the new things in America.

Fase shock budaya

The culture shock phase

Salila periode waktos, anjeun bisa mimiti ngarasa kesel jeung sedih. Anjeun bisa mimiti ngarasa ambek. Anjeun bisa ngarasa sieun atawa bener sono nagara lembur. Mun anjeun teu nyarita basa Inggris, fase shock budaya bisa lepas lila. Pikeun mantuan Anjeun antukna, Anjeun kudu nyobaan papanggih pangungsi sejenna tina budaya anjeun sarta manggihan toko nu ngajual kadaharan tradisional Anjeun.

During this time period, you may start to feel upset and sad. You may start to feel angry. You might feel scared or really miss your home country. If you do not speak English, the culture shock phase can last a long time. To help you during this time, you should try to meet other refugees from your culture and find stores that sell your traditional food.

Tanda shock budaya kaasup:

Signs of culture shock include:

  • Helplessness
  • Pamikiran yen sagalana geus kotor
  • perasaan sieun
  • ambek-ambekan
  • kabosenan
  • Saré teuing
  • Helplessness
  • Thinking that everything is dirty
  • Feeling afraid
  • Anger
  • Boredom
  • Sleeping too much

Anjeun bisa mimiti mikir yén budaya Amérika téh dahsyat atawa nu teu resep nanaon ngeunaan Amérika. Mangga nyaho yén ieu téh fase umum pikeun sakabéh jalma nu hirup di budaya anyar. antukna, anjeun bakal ngalih ka fase salajengna. Mun anjeun teu ngaléngkah, jeung anjeun masih ngarasa sedih atawa ambek, Anjeun bisa jadi kudu sababaraha pitulung tambahan anjeun kedah ngobrol worker bisi anjeun ngeunaan eta. Salaku pangungsian a Anjeun geus liwat loba hal teuas tur éta katuhu kabeh keur butuh pitulung tambahan.

You may start to think that American culture is terrible or that you do not like anything about America. Please know that this is a common phase for all people living in new cultures. Eventually, you will move to the next phase. If you do not move on, and you still feel sad or angry, you may need some extra help and you should talk to your case worker about it. As a refugee you have been through many hard things and it is all right to need extra help.

Fase adjustment

The adjustment phase

Sanggeus sababaraha waktu, Anjeun mudahan baris mindahkeun kaliwat fase shock budaya sarta anjeun bakal ngawitan ngaluyukeun kana hirup di Amérika Serikat. Anjeun mimiti ngarti realitas naon hirup bakal kawas di Amérika. Anjeun bisa mutuskeun nyandak pakasaban Mayar low-nu bisa ngabantu kulawarga anjeun. Anjeun bakal ngawitan diajar basa Inggris. Anjeun meureun dimimitian gaduh rutin a. Kahirupan dimimitian ngarasa normal.

After some time, you will hopefully move past the culture shock phase and you will begin to adjust to life in the United States. You start to understand the reality of what life will be like in America. You may decide to take a low-paying job that can help your family. You will begin to learn English. You are probably starting to have a routine. Life begins to feel normal.

Hiji tantangan umum dina mangsa waktos ieu téh yén barudak Anjeun bisa jadi nyaluyukeun kana hirup di Amérika Serikat leuwih gancang ti anjeun. Ieu pisan umum, Tapi aya hal nu bisa ngalakukeun pikeun mantuan barudak anjeun cicing disambungkeun kana budaya asal anjeun.

One common challenge during this time period is that your children may be adjusting to life in the United States more quickly than you are. This is very common, but there are things you can do to help your children stay connected to your home culture.

Fase integrasi

The integration phase

Ieu fase ahir adjustment budaya. Antukna, Amérika bakal ngawitan ngarasa kawas home. Anjeun bakal mimiti ngarasa kawas anjeun milik didieu. Anjeun ayeuna bisa nyampur bagéan budaya Amérika kalawan bagéan budaya Anjeun. Meureun aya hal nu bener resep ngeunaan Amérika Serikat, sarta hal nu bener harta ti nagara lembur. Anjeun tiasa sacara gampil napigasi hirup sapopoé anjeun di Amérika Serikat. Anjeun meureun kudu ditambahan babaturan Amérika sarta sabagian babaturan anu ogé imigran sarta pangungsi. Ayeuna nya éta waktu neruskeun pikeun ngaronjatkeun atikan anjeun. Mangga milih jadi warga Amérika.

This is the final phase of cultural adjustment. During this time, America will begin to feel like home. You will start to feel like you belong here. You can now mix parts of American culture with parts of your culture. There may be things you really like about the United States, and things you really treasure from your home country. You can easily navigate your daily life in the United States. You probably have some American friends and some friends who are also immigrants and refugees. Now is the time to continue to improve your education. You may choose to become an American citizen.

Naha kaca ieu mantuan anjeun? raray smiley nuhun raray karidut teu
Hatur nuhun pikeun eupan balik anjeun!