Kako da dobijem zelenu kartu ili stalni boravak

Takođe na engleskomNe zna engleski

how to get a green card

how to get a green card

Ako ste primljeni kao izbeglica, Obavezni ste po zakonu da se prijavi za status zakonitog stalnog boravka (na “zelena karta”) Nakon što si bio u Sjedinjenim Državama za najmanje godinu dana.

If you were admitted as a refugee, you are required by law to apply for lawful permanent residence status (a “green card”) after you have been in the United States for at least one year.

Jesam li ja pravo da se prijavi za zelenu kartu?

Am I eligible to apply for a green card?

Izbeglice

Refugees

Morate zatvoriti za zelenu kartu najmanje godinu dana od datuma na raspolaganju za status izbeglice. Da bi bila podobna, Morate imati:

You must apply for a green card at least one year from the date you are given a refugee status. To be eligible, you must have:

  • bili fizički prisutni u Sjedinjenim Državama za najmanje godinu dana nakon prijema kao izbeglica
  • Nije imao tvoj prijem izbeglica prekinut (ili, održavale su tvoj status izbeglice u Americi.)
  • Ne, već nabavljeno stalni boravak (zelena karta) status
  • been physically present in the United States for at least one year after being admitted as a refugee
  • not had your refugee admission terminated (or, have maintained your refugee status in the US)
  • not already acquired permanent resident (green card) status

Asylees

Asylees

Ako ste na asylee, Možda ćete moći da zatraže i dobiju status stalnog boravka, godinu dana nakon što je odobrena su ti azil i ti:

If you are an asylee, you may be able to apply for and obtain permanent resident status one year after you are granted asylum and you:

  • su fizički prisutni u Sjedinjenim Državama za najmanje godinu dana nakon biti odobren azil
  • i dalje izbeglica (kao što je definisano u imigracioni zakon) ili supružnika ili dete od izbeglica
  • Nije čvrsto raseljeni u bilo kojoj stranoj zemlji; i
  • je prihvatljivo da Sjedinjene Države kao imigrant
  • have been physically present in the United States for at least one year after being granted asylum
  • continue to be a refugee (as defined in immigration law) or the spouse or child of a refugee
  • are not firmly resettled in any foreign country; and
  • are admissible to the United States as an immigrant

Kako da se obratim?

How do I apply?

Da se prijavim za status stalnog boravka, datoteka Obrazac I-485, Aplikacija za registraciju stalnog boravka ili da biste podesili Status. Takođe morate imati za USCIS doktore kompletan Obrazac I-693 pokazuje dokaz za tvoj medicinski pregled. Kao izbeglica, Trenutno taksa ne postoji da podnesete ovaj obrazac.

To apply for permanent resident status, file Form I-485, Application to Register Permanent Residence or to Adjust Status. You must also have a USCIS doctor complete Form I-693 showing proof of your medical examination. As a refugee, there is currently no fee to file this form.

Ako je moguće, Molim vas da svoju agenciju za naseljavanje da vam prijavim za tvoje korekcije statusa. Pročitajte uputstva na obrascu i prati ih pažljivo. Legalna papirologija može biti vrlo teško završiti bez pomoći advokat. Postoje advokati i organizacijama širom zemlje koji će vam pomoći da dovršite vaša aplikacija. Izbeglica Online Centar pruža osnovne informacije da biste shvatili proces podnošenja zahteva za useljenje ali ne mogu zapravo pomognem u kompletiranju tvoju prijavu.

If possible, please have your resettlement agency help you apply for your adjustment of status. Please read the instructions on the form and follow them carefully. Legal paperwork can be very difficult to complete without the help of a lawyer. There are lawyers and organizations around the country that will help you complete your application. The Refugee Center Online provides basic background information to help you understand the process of applying for permanent residence but cannot actually help you complete your application.

Za više informacija o statusu korekcije izbeglica, Posjetite na USCIS stranicu na zelene karte ili nazvati broj telefona USCIS kupca za servis: 1-800-375-5283. Ako te nazvati, Možda ćete morati čekati na čekanju pred dobijanje pomoći.

For more information on Refugee Adjustment of Status, please visit the USCIS page on green cards or call the USCIS customer service phone number: 1-800-375-5283. If you call this number, you may have to wait on hold before getting help.

_____________________________________________________________

_____________________________________________________________

U RCO ne pruža pravne savjete, niti je bilo ko od naših materijala nameravala biti uzeta kao pravne savjete.

The RCO does not provide legal advice, nor are any of our materials intended to be taken as legal advice.

Dodaj tvoj test za državljanstvo!

Besplatna online državljanstvo pripreme klase

Krenite sada
Da li vam ova stranica pomoći? Smajli Da Mrљtenje lice ne
Hvala vam za vaše povratne informacije!