Çfarë ndodh pasi unë jam zhvendosur në Shtetet e Bashkuara?

Risistemimi në Amerikë

Kjo do t'ju ndihmojë të kuptoni se çfarë jeta do të jetë si gjatë vitit të parë në Amerikë.

How do I get a driver's license?

Si për të përzënë? Informacion mbi se si të përzënë në Shtetet e Bashkuara

Getting një patentë shoferi dhe ngarje në SHBA.

Manualet shofer përkthyer për Refugjatët & emigrantëve

Studiuar për testin e shoferit tuaj. në arabisht, armen, Karen, nepali, dhe shumë më tepër gjuhë.

A e dini? Ju mund të bëni pyetje dhe për të marrë këshilla nga refugjatët dhe emigrantët e tjerë, nga ana forume RCO-së

Gjej ndihmë pranë jush

Kërko për programet dhe burimeve në qytetin tuaj.

Filloni kërkimin tuaj

Si mund shkolla punojnë në Shtetet e Bashkuara?

Çfarë është shkollë publike?

Shumë refugjatë thonë se duke ndihmuar fëmijët e tyre të marrë një arsim të mirë është një nga qëllimet e tyre kryesore pas rivendosjes. Kjo faqe do t'ju ndihmojë të kuptoni shkollat ​​amerikane.

Si mund të gjej një apartament apo shtëpi?

strehim refugjat: si për të gjetur një vend për të jetuar

Të gjetur shtëpinë e duhur për ju dhe familjen tuaj.

Si mund ta përdor një kompjuter dhe mediat sociale?

How do I learn basic computer skills

Links and information to help you gain basic computer skills

Se si të përdorin mediat sociale

Informacion në lidhje me rrjetet kryesore të mediave sociale si Facebook dhe Instagram

Të qëndrojnë të sigurt nga rreziqet e mediave sociale

Learn who and what to avoid when you are on popular social media sites

Si mund të merrni një llogari bankare?

informacion Bank

Lexuar në lidhje me llogaritë bankare dhe debitit / karta ATM.

Making a budget to save money

Set a budget for yourself and start saving money.

Si mund të bëni pazar në Shtetet e Bashkuara?

Where to buy food and clothes

Learn where to buy food, clothes, and cars in the US. Gjej sende ushqimore histori etnike dhe ushqim nga vendi juaj.

Si mund të qëndrojnë të sigurt?

Kur duhet të thërras policinë?

When and how should you call the police? Si mund të qëndrojnë të sigurt?

Çfarë duhet të bëj në qoftë se unë dua të shkojë në një qytet të ri apo shtëpi?

How to move to a new town or city

A jeni duke menduar në lidhje me të lëvizte në një qytet të ri? This page will help you learn how to move

A mund të ketë kafshë shtëpiake? A mund ta gjej?

Animal and pet rules

Learn about animal and pet rules: how to have a pet in your apartment or raise livestock

Kafshe te egra, hunting, and fishing

Basic information about wild animals, hunting, and fishing in the US.

Si mund të paguajnë taksat në Shtetet e Bashkuara?

How to pay taxes in the US

Çdo vit, ju duhet të dërgoni të dhënat tuaja tatimore të Qeverisë, edhe në qoftë se ju nuk e bëni të holla.