Si do të ndikojë Urdhri Ekzekutiv Presidentit Trump refugjatët në Amerikë?

Updates të rëndësishme në ndryshimet e fundit të Drejtorisë Trump për të Refugjatit dhe se si këto ndryshime do të ndikojnë You

Administrata Trump ka bërë një politikë të re që do të ndikojnë zhvendosjen e refugjatëve në Shtetet e Bashkuara.

Ne presim që kjo politikë do të sfidohet në sistemin e gjykatave të Shteteve të Bashkuara. Aktualisht dhënat e mëposhtme është i saktë, por kjo mund të ndryshojë përsëri së shpejti. Ne do update këtë informacion sa më shpejt që ne të mësojnë në lidhje me çdo ndryshim.

Tre përditësime të rëndësishme

1) në prill 25, 2018, Gjykata e Lartë e SHBA dëgjoi argumentet në lidhje me urdhërat ekzekutive që të kufizuara të udhëtojë për në Shtetet e Bashkuara nga vende të caktuara. Avokati i Përgjithshëm i SHBA thotë se ndalimi i udhëtimit është kushtetues, por grupet e të drejtave të emigrantëve kërkoi Gjykatës Supreme për të kundërshtuar ndalimin.

Ndalimi aktuale të udhëtimit kufizon udhëtimin nga shtatë kombe - Iranin, Libi, Siria, Jemen, Somalia, Venezuela dhe Koreja e Veriut. Njerëzit nga këto vende nuk mund të emigronte në Shtetet e Bashkuara, dhe shumë prej tyre nuk janë të lejuar për të ardhur për punë ose studime ose pushime.

Update: në qershor 26, Gjykata e Lartë mori një vendim për të lejuar ndalimin e udhëtimit. Lexoni më shumë në lidhje me vendimin e Gjykatës së Lartë në lidhje me ndalimin e udhëtimit.

2) Rritja kontrolle sigurie do të fillojë për të gjithë refugjatëve.

Administrata është në rritje kontrolle sigurie dhe kontrolle sfond. Kjo do të jetë e nevojshme për të gjithë refugjatëve, duke përfshirë edhe ata të cilët kanë pësuar tashmë kontroll të tyre të sigurisë.

3) Administrata ka ndaluar përkohësisht (ndaluar) "Pas-to-bashkohen" aplikacionet. (Këto janë kërkesat ligjore për të sjellë bashkëshortin tuaj ose fëmijët në Shtetet e Bashkuara).

Administrata ka ndaluar përkohësisht (ndaluar) Të gjitha aplikacionet FTJ I-730. Ne nuk e dimë se kur "Pas-to-Join" aplikimeve do të fillojë përsëri.

Regjistrohu për gazetën tonë

Merrni email me informacione të rëndësishme për refugjatë