Si të aplikoni për shtetësi

English gjithashtuJo anglisht

A doni të mësoni se si të aplikoni për shtetësi?

Do you want to learn how to apply for citizenship?

si të aplikoni për shtetësi

how to apply for citizenship

Para se të mësoni se si të aplikoni për shtetësi, ju keni nevojë për të mësuar: jeni të drejtë për të bërë një qytetar i SHBA?

Before you learn how to apply for citizenship, you need to find out: are you eligible to become a US citizen?

Para se të mësoni se si të aplikoni për shtetësi, ju duhet të bëni të sigurtë që ju jeni të drejtë. Për të aplikuar për shtetësi, ju duhet të përmbushë në përgjithësi tai kërkesat e mëposhtme:

Before you learn how to apply for citizenship, you should make sure you are eligible. In order to apply for citizenship, you must generally meet the following requirements:

  • Ju duhet të jetë së paku 18 vjeç.
  • You must be at least 18 years old.
  • Për shumicën e njerëzve, ju duhet të keni jetuar në Shtetet e Bashkuara për të paktën pesë vjet si një banor. megjithatë, nëse burri apo gruaja juaj është shtetas, ju mund të jetë në gjendje të aplikojnë pas tre vjetësh.
    Lexoni më shumë për
    drejta për bashkëshortët
  • For most people, you must have lived in the United States for at least five years as a resident. However, if your husband or wife is a citizen, you may be able to apply after three years.
    Read more about
    eligibility for spouses
  • Ju duhet të keni jetuar në të njëjtin vend për tre muajt e fundit.
  • You need to have lived in the same location for the past three months.
  • Ju duhet të keni asnjë aktivitet të madh kriminal. Veprat e vogla si një biletë trafiku janë në rregull, por ju nuk mund të dënohet për ndonjë krim të mëdha. Gjithmonë të jetë i sinqertë në lidhje me këtë, sepse shumica e krimeve të vogla janë në rregull, por në qoftë se ju shtrihen në aplikimin tuaj, kjo mund të bëjë kërkesa juaj të refuzohet.
  • You must have no major criminal activity. Small offenses like a traffic ticket are okay, but you cannot be convicted of any major crimes. Always be honest about this because most small crimes are okay but if you lie on your application, this can make your application get rejected.
  • Ju duhet të studiojnë dhe të mësojnë në lidhje me qeverinë e Shteteve të Bashkuara, ekonomi, dhe historia në mënyrë që ju mund të kalojë provimin e drejta civile.
  • You must study and learn about the United States government, economy, and history so that you can pass the Civics exam.

Si të aplikoni për shtetësi

How to apply for citizenship

Aplikimi për shtetësi mund të jetë shumë konfuze. Nëse është e mundur, Ne ju rekomandojmë që të kemi një ndihmë avokat ju.

Applying for citizenship can be very confusing. If possible, we recommend you have a lawyer help you.

1. hapi i parë është për të përfunduar formën N-400. Ju duhet të përfshijë shumë gazeta me aplikimin dhe ju gjithashtu duhet të paguajnë tarifën e. Këtu është një lidhje me gjërat që ju duhet për të përfshirë, kur ju të postës kërkesën tuaj N-400. Ju duhet të përfshijë dy fotografi pasaporte me aplikimin tuaj. Mos harroni të shkruani "A-numër" tuaj në anën e pasme e këtyre fotografive. Disa njerëz mund të aplikojnë për një dokument i heqjes dorë tarifë kështu që ju nuk duhet të paguajnë tarifë. Nëse jeni të plotësuar dokumentet tuaj pa një avokat, Faqja e internetit pa pagesë CitizenshipWorks.org do të ju ndihmojë për të përfunduar aplikimin tuaj. Ata do të shqyrtojë atë për të parë nëse keni ndonjë problem.

1. The first step is to complete the form N-400. You have to include many papers with the application and you also have to pay the fee. Here is a link to the things you need to include when you mail your N-400 application. You have to include two passport photos with your application. Remember to write your “A-number” on the back of these photos. Some people can apply for a fee waiver so you do not have to pay the fee. If you are filling out your paperwork without a lawyer, the free website CitizenshipWorks.org will help you to complete your application. They will review it to see if you have any problems.

2. Ju do të merrni një letër e pranimit që thotë se USCIS marrë aplikimin tuaj. Mbajeni këtë dhe shkruani numrin marrjes 13-shifror. Merrni një foto të marrjes në telefonin tuaj dhe email-it për veten tuaj për t'u siguruar që ju nuk do ta humbasin atë. Ju mund të përdorni numrin e faturës për të kontrolluar statusin e aplikimit tuaj në faqen e internetit të USCIS.

2. You will receive a letter of receipt that says USCIS received your application. Keep this and write down the 13-digit receipt number. Take a photo of the receipt on your phone and email it to yourself to make sure you don’t lose it. You can use the receipt number to check the status of your application on the USCIS website.

  • Aplikimi për shtetësi zakonisht kushton $757. Ju mund të jetë në gjendje për të marrë një dokument i heqjes dorë tarifë. Një dokument i heqjes dorë do të thotë se ju nuk do të duhet të paguajnë. Kjo varet se sa ju bëni dhe ku jetoni. Ju mund të përdorni Llogaritësi më poshtë për të gjetur nëse ju mund të merrni një dokument i heqjes dorë.
  • Applying for citizenship usually costs $757. You may be able to get a fee waiver. A waiver means that you will not have to pay. It depends on how much you make and where you live. You can use the calculator below to find out if you can get a waiver.

3. Complete shqyrtimit tuaj biometrike. Ky është një kontroll të sigurisë. Ju do të kërkohet për të shkuar në një zyrë në një ditë të caktuar dhe kohë. Sigurohuni që të shkoj në këtë takim dhe të arrinte në kohë! Në emërimin, ata do të marrin shenjat e gishtave. Kjo do të thotë se ata do të shtypur shenjat e gishtave tuaj dhe të drejtuar foto përmes një sistemi për të siguruar që ju nuk jeni një kriminel.

3. Complete your biometric screening. This is a security check. You will be asked to go to an office at a certain day and time. Make sure to go to this appointment and to arrive on time! At the appointment, they will take your fingerprints. This means they will stamp your fingerprints and run the picture through a system to make sure you are not a criminal.

4. Plotësoni një intervistë me një Shtetësisë dhe Imigrimit Zyrtarit të Shteteve të Bashkuara. Mëso më shumë rreth intervista Natyralizimi.

4. Complete an interview with a United States Citizenship and Immigration Officer. Learn more about the Naturalization interview.

5. Ju gjithashtu do të keni për të marrë një provim edukatës qytetare në historinë e SHBA dhe qeverisë. Në këtë provim, ju duhet të përgjigjet 6 nga 10 pyetjeve të saktë në lidhje me të drejtat civile në SHBA, Historia dhe Qeveria. Ju mund të merrni tonë Shtetësia praktikë quiz për të parë nëse ju jeni gati për provimin. Nëse ju nuk jeni gati, ju mund të bashkohet tonë Klasa e shtetësisë pa pagesë për të përgatitur jeni për provimin.

5. You will also have to take a Civics exam on US history and government. On this exam, you must answer 6 out of 10 questions correctly about US Civics, History and Government. You can take our citizenship practice quiz to see if you are ready for the exam. If you are not ready, you can join our free citizenship class to prepare you for the exam.

6. Ju do të merrni një vendim me shkrim nga USCIS në lidhje me aplikimin tuaj. Ju mund të merrni vendimin tuaj në ditën e intervistës tuaj ose ju mund të merrni atë më vonë në postë. Vendimi do të thonë se nëse kërkesa juaj ishte:

6. You will receive a written decision from USCIS about your application. You might receive your decision on the day of your interview or you might receive it later in the mail. The decision will be say if your application was:

  • dhënë (kjo do të thotë që ju keni kaluar!)
  • i vazhdueshëm (kjo do të thotë USCIS është duke bërë më shumë hulumtime në lidhje me ju, ose kjo do të thotë që ju mund të ketë dështuar provimet anglisht ose e drejta civile. Ju mund të marrë ato përsëri.)
  • mohuar (kjo do të thotë USCIS ka vendosur që nuk kanë të drejtë për natyralizim. Nëse kjo ndodh, ju mund të jetë në gjendje për peticion.)
  • Granted (this means you passed!)
  • Continued (this means USCIS is doing more research about you or it means you might have failed the English or Civics exams. You can take them again.)
  • Denied (this means USCIS decided you are not eligible for naturalization. If this happens, you may be able to petition.)

Nëse ju ka kaluar, ju do të jetë gati për të përfunduar ceremoninë tuaj të shtetësisë dhe të marrë betimin e besnikërisë. Kjo do të thotë që ju të zotohen për besnikëri ndaj SHBA.

If you did pass, you will be ready to complete your citizenship ceremony and take the Oath of Allegiance. This means you pledge loyalty to the USA.

Nëse keni pyetje në lidhje me procesin e, ka organizata që ju mund të telefononi. Këto ofrojnë organizatë këshilla në disa gjuhë sapoardhur.

If you have questions about the process, there are organization you can call. These organization offer advice in some newcomer languages.

Shpresonim kjo ka ndihmuar t'iu përgjigjur pyetjes tuaj se si të aplikoni për shtetësi. Sign up më poshtë për të marrë përgatitjen e shtetësisë pa pagesë klasat tona. Ju mund të marrin ato në internet, kudo, kurdo!

We hoped this helped answer your question about how to apply for citizenship. Sign up below to take our free citizenship preparation classes. You can take them online, anywhere, anytime!

Kalojnë testin tuaj shtetësisë!

Falas online klasë përgatitje shtetësia

Filloni klasën tani

 

 

A këtë faqe ju ndihmojnë? përballen me smiley po fytyra vrenjt jo
Faleminderit për komentin tuaj!