kultura amerikane

English gjithashtuJo anglisht

sjellja amerikane

Mësojnë disa gjëra për të thënë dhe mos kështu që ju mund të përshtateni me kulturën dhe sjelljen amerikane. Lexo më shumë

vlerat amerikane

Lexuar në lidhje me gjërat që janë të rëndësishme për amerikanët, të tilla si pavarësia, privacy dhe barazia. Lexo më shumë

Duke folur dhe Komunikimi

Amerikanët flasin në mënyrë të drejtpërdrejtë. Kjo do të thotë se ata të ju tregojnë se çfarë mendojnë ata. Kur ju flisni me një amerikan, është e rëndësishme të shikojmë njerëzit në sy. Mëso se si për të biseduar me amerikanët dhe për të kuptuar komunikimin amerikane. Lexo më shumë

Ligjet dobishme ne të dimë

Kur keni ardhur për të jetuar në Shtetet e Bashkuara, ju nuk mund të di të gjitha ligjet dhe rregulloret. Ka shumë mijëra ligjeve! Çdo shtet ka ligjet e veta, shumë. Këtu janë disa ligje amerikanë që janë të dobishme për të dini. Lexo më shumë

sjellja personal

Sjellja personale në SHBA mund të jenë shumë të ndryshme se sa në vendin tuaj. Lexoni për të mësuar në lidhje me gjëra të tilla si duke qëndruar të pastër, pirje duhani, dhe takim. Lexo më shumë

Votimi në zgjedhje - ku dhe si për të votuar

SHBA është një demokraci ku qytetarët të merrni për të vendosur se kush janë udhëheqësit e tyre. Ka lloje të ndryshme të zgjedhjeve që mund të jenë në gjendje të votojnë në. Lexoni për të mësuar të cilët mund të votojnë dhe ku dhe si për të votuar. Lexo më shumë

Nga Komuniteti

refugjatët mikpritësemuaji im i parë në Amerikëmuaji im i parë në Amerikë ka qenë shumë e vështirë. unë isha i humbur, i hutuar, dhe i frikësuar. Anna, refugjat nga Burma, shkruan në lidhje me muajin e saj të parë në Amerikë.
Duke e bërë miq amerikanë: Përvoja ime integrimin në shoqërinë amerikaneDuke e bërë miq amerikanë: Përvoja ime integrimin në shoqërinë amerikaneDuke e bërë miq amerikanë. Kjo histori është një e vërtetë dhe tregon se çfarë është si takimi me njerëz nga kultura të ndryshme.
Muaji im i parë në Amerikë: Unë nuk mund ta shqiptonte My Namebetejat refugjatët dhe emigrantët përballen çdo ditëwilson Kubwayo, një refugjat, ndan disa nga sfidat më të mëdha që ai sheh për të sapoardhurit. Mëso lufton refugjatët dhe emigrantët përballen çdo ditë.