Family reunification – bring your family to America

Tudi angleškiNe angleško
Family reunification, photo copyright Michael Swan, CC.
Photo courtesy of Michael Swan, CC.
Family reunification, photo copyright Michael Swan, CC.
Photo courtesy of Michael Swan, CC.

There are several different ways you can apply to have your family members come to the United States to join you after you have been resettled. This is called family reunification.

There are several different ways you can apply to have your family members come to the United States to join you after you have been resettled. This is called family reunification.

    • Če ste vnesli ZDA kot begunec v preteklosti 2 let ali podeljen status asylee stanja v preteklosti 2 let, lahko uporabite nekatere družinski člani pridobijo "derivat" status begunca ali status asylee. To pomeni, da lahko postanejo begunca v ZDA, ker so del vaše družine. Samo nekaterih družinskih članov, lahko postane "derivat" beguncev: vaš zakonec (mož ali žena) ali vaš otrok (neporočeni in pod 21 Kdaj ste prvič zaprosili za azil ali begunec status).
    • If you entered the United States as a refugee within the past 2 years or were granted asylee status within the past 2 years, you may apply for certain family members to obtain “derivative” refugee or asylee status. This means that they can become a refugee in the US because they are a part of your family. Only certain family members can become “derivative” refugees: your spouse (husband or wife) or your children (unmarried and under 21 when you first applied for asylum or refugee status).
    • Uporabite lahko tudi, da so družinski člani, ki so že označene kot begunci se vam pridružijo v ZDA.
    • You can also apply to have family members who are already identified as refugees join you in the US.
    • Če ne izpolnjujejo pogojev za eno od teh programov in so zdaj ameriški državljan, lahko tudi dokončanje rednih zahtevek, da se vaša družina priselila v ZDA.
    • If you do not qualify for either of those programs and are now a US citizen, you can also complete a regular application to have your family immigrate to the US.
    • Kdo je upravičen do ponovne združitve družine?

      Who is eligible to apply for family reunification?

      Združitev družine Program

      Family Reunification Program

      Da bi prošnja imeti vaš zakonec ali otrok, se vam pridružijo v ZDA po programu združitev družine, you must be what is called a glavni refugee or asylee. To pomeni, da si oseba, ki je prejela uradni umetninah in prišel v ZDA prek Urada za preselitev nas. Morate vnesti ZDA kot begunec v preteklosti 2 let ali je bil dodeljen azil v preteklosti 2 years.You must remain in refugee or asylee status or have become a lawful permanent resident (prejeli zeleno karto).

      In order to request to have your spouse or children join you in the USA under the Family Reunification Program, you must be what is called a principal refugee or asylee. This means that you were the person that received official refugee status and came to the US through the US Office of Resettlement. You must have entered the United States as a refugee within the past 2 years or have been granted asylum within the past 2 years.You must remain in refugee or asylee status or have become a lawful permanent resident (received a green card).

      Affadavit odnos Program

      Affadavit of Relationship Program

      You may also be eligible to file an Affidavit of Relationship for your spouse, otrok (neporočen, pod 21), ali starši. Pisno izjavo odnos je obrazec, ki se uporablja za združitve beguncev in asylees s bližnji sorodniki, ki so že ODLOČENI, da so begunci šele izven ZDA. Pisno izjavo odnos beleži informacije o družinskih razmerij. Zapriseženo pisno izjavo je treba izpolniti, da bi začeli postopek prijave za sorodnike, ki utegnejo biti upravičen za vstop v ZDA kot begunci z ZDA. Program sprejema begunca. Izpolnite ta vloga v petih letih, ki prihajajo v ZDA. Za informacije o trenutni narodnosti, ki so upravičeni do datoteke, videti je ZDA. Ministrstva, Biro prebivalstva, Beguncev & Migracije.

      You may also be eligible to file an Affidavit of Relationship for your spouse, child (unmarried, under 21), or parents. The Affidavit of Relationship is the form used to reunite refugees and asylees with close relatives who are already determined to be refugees but are outside the United States. The Affidavit of Relationship records information about family relationships. The Affidavit must be completed in order to begin the application process for relatives who may be eligible to enter the United States as refugees through the U.S. Refugee Admissions Program. You must complete this application within five years of coming to the US. For information on the current nationalities eligible to file, see the U.S. Department of State, Bureau of Population, Refugees & Migration.

      Peticija za Alien relativno

      Petition for Alien Relative

      Refugees with Permanent Resident Alien status or who have been in the US more than five years can apply on behalf of spouses, otroci, starši, bratje in sestre, z uporabo obrazca I-130. Ta proces lahko traja več časa in se težje kot zgoraj dva programa. Oglejte si USCIS Družina ZDA. Državljani povezavo za več informacij.

      Refugees with Permanent Resident Alien status or who have been in the US more than five years can apply on behalf of spouses, children, parents, and siblings using Form I-130. This process may take more time and be more difficult than the above two programs. Please see the USCIS Family of U.S. Citizens link for more information.

      Obstaja tudi poseben program za družinske člane Irancev, ki doživljajo verskega preganjanja.

      There is also a special program for family members of Iranians who are experiencing religious persecution.

      Which family members are eligible to come to the US?

      Which family members are eligible to come to the US?

      Družinsko razmerje moral obstajati, preden je prišel v ZDA kot begunec ali so azil. To pomeni:

      The family relationship had to exist before you came to the United States as a refugee or were granted asylum. This means:

        • Če želite dokončati dokumentov za soproga prišel v ZDA, si moral biti poročen, preden je prišel v ZDA kot begunec ali so azil v ZDA. Obiščite USCIS Begunec & Zakonca status asylee povezavo za več informacij.
        • If you want to complete papers to have your spouse come to the US, you had to be married before you came to the US as a refugee or were granted asylum in the US. Please visit the USCIS Refugee & Asylee Spouses link for more information.
        • Vaš otrok je moral biti zasnovan (To pomeni, da mama je bila že noseča) ali rojen preden vnesete kot begunec ali so azil. Obiščite USCIS Begunec & Status asylee otrok povezavo za več informacij.
        • Your child had to be conceived (this means the mother was already pregnant) or born before you entered as a refugee or were granted asylum. Please visit the USCIS Refugee & Asylee Children link for more information.
        • Ostanejo v begunca ali status asylee ali so postali stalno prebivališče (prejeli zeleno karto). Če ste že postali ZDA. državljan z naturalizacijo, ni peticijo za pridobitev izvedenih statusa begunca ali status asylee za relativno. Vendar lahko še vedno zmožen v pomoč družini priseliti v Združenih državah Amerike.
        • You remain in refugee or asylee status or have become a permanent resident (received a green card). If you have already become a U.S. citizen through naturalization, you cannot petition to obtain derivative refugee or asylee status for a relative. However you may still be able to help family immigrate to the United States.
        • V okviru programa zapriseženo pisno izjavo odnos, lahko uporabite za vaše otroke, zakonca, ali starše, da pridejo v ZDA.
        • Under the Affidavit of Relationship program, you can apply for your children, spouse, or parents to come to the US.
        • Kako se uporabljajo za združitev družine?

          How do I apply for family reunification?

          Če želite uporabiti za vaš zakonec ali otrok prišel v ZDA kot begunci, morate izpolniti Obrazec I-730, Begunca/status Asylee relativni peticijo. Ta oblika je prost pila. Tukaj je link do obrazec I-730. Boste morali vključiti več pomembnih pravnih dokumentov, ko uporabite. Konkurenčnih pravne oblike je lahko zelo težko. V RCO priporoča, prosite za pomoč agencije za preselitev ali odvetnika. Tukaj je link na navodila za tovrstno.

          In order to apply for your spouse or children to come to the US as refugees, you must complete Form I-730, Refugee/Asylee Relative Petition. This form is free to file. Here is the link to form I-730. You will have to include several important legal documents when you apply. Competing legal forms can be very difficult. The RCO recommends you ask for help from your resettlement agency or from a lawyer. Here is the link to the instructions for this form.

          Kam poslati svoj izpolnjen obrazec za združitev družine?

          Where do I send my completed form for family reunification?

          Izpolnjeno prijavnico in vse zahtevane dokumente mora pošte neposredno do USCIS. Odvisno od tega, kje živiš, boste morali prijavo drug poštni naslov pošljite.

          You must mail your completed application form and all of the required documents directly to USCIS. Depending on where you live, you will have to send your application to a different mailing address.

          Če živite v AK, AZ, CA, CO, Guam, živjo, ID, IL, V, IA, KS, MI, MN, MO, MT, NE, NV, ND, OH, ALI, SD, UT, WA, Brezžični ali WY, Mail vaš peticijo:

          If you live in AK, AZ, CA, CO, Guam, HI, ID, IL, IN, IA, KS, MI, MN, MO, MT, NE, NV, ND, OH, OR, SD, UT, WA, WI or WY, mail your petition to:

          Nebraska servis

          Nebraska Service Center

          KAP ELA. Polje 87730
          P.O. Box 87730
          Lincoln, NE 68501-7730

          Lincoln, NE 68501-7730

          Če živite v AL, AR, CT, District of Columbia, FL, GA, KY, LA, MI, MD, MA, MS, NH, NJ, NM, NY, NC, NADZORNI ODBOR, v redu, PA, Portoriko, RI, TN, TX, VT, VA, ZDA. Deviški otoki ali WV, Mail vaš peticijo:

          If you live in AL, AR, CT, the District of Columbia, FL, GA, KY, LA, ME, MD, MA, MS, NH, NJ, NM, NY, NC, SC, OK, PA, Puerto Rico, RI, TN, TX, VT, VA, the U.S. Virgin Islands or WV, mail your petition to:

          Texas servis

          Texas Service Center

          POŠTNI predal 852824
          PO Box 852824
          Mesquite, TX 75185

          Mesquite, TX 75185

          _____________________________________________________________

          _____________________________________________________________

          V RCO zagotavlja pravno svetovanje, niti ne katerega koli od naših materialov, ki bodo kot pravni nasvet. Če iščete brezplačno ali poceni odvetnik ali pravni pomoči, Obiščite Lawhelp.org ali nam pišite za napotitev na info@therefugeecenter.org.

          The RCO does not provide legal advice, nor are any of our materials intended to be taken as legal advice. If you are looking for free or low-cost lawyer or legal help, please visit Lawhelp.org or email us for a referral at info@therefugeecenter.org.

          Je ta stran vam pomaga? Smeška da Jezijo obraz ne
          Zahvaljujemo se vam za vaše povratne informacije!