ວິທີການສະຫມັກຂໍເອົາສໍາລັບການເປັນພົນລະເມືອງ

ພາສາອັງກິດຍັງNo ອັງກິດ

ທ່ານຕ້ອງການທີ່ຈະຮຽນຮູ້ວິທີການສະຫມັກຂໍເອົາສໍາລັບການເປັນພົນລະເມືອງ?

Do you want to learn how to apply for citizenship?

ວິທີການສະຫມັກຂໍເອົາສໍາລັບການເປັນພົນລະເມືອງ

how to apply for citizenship

ກ່ອນທີ່ທ່ານຈະຮຽນຮູ້ວິທີການສະຫມັກຂໍເອົາສໍາລັບການເປັນພົນລະເມືອງ, ທ່ານຈໍາເປັນຕ້ອງໄດ້ຊອກຫາ: ທ່ານມີສິດໄດ້ຮັບທີ່ຈະກາຍເປັນພົນລະເມືອງສະຫະລັດ?

Before you learn how to apply for citizenship, you need to find out: are you eligible to become a US citizen?

ກ່ອນທີ່ທ່ານຈະຮຽນຮູ້ວິທີການສະຫມັກຂໍເອົາສໍາລັບການເປັນພົນລະເມືອງ, ທ່ານຄວນເຮັດໃຫ້ແນ່ໃຈວ່າທ່ານມີສິດໄດ້ຮັບ. ໃນຄໍາສັ່ງທີ່ຈະສະຫມັກຂໍເອົາສໍາລັບການເປັນພົນລະເມືອງ, ທ່ານໂດຍທົ່ວໄປຕ້ອງຕອບສະຫນອງຄວາມ tຄວາມຕ້ອງການດັ່ງຕໍ່ໄປນີ້ເຂົາ:

Before you learn how to apply for citizenship, you should make sure you are eligible. In order to apply for citizenship, you must generally meet the following requirements:

  • ທ່ານຈະຕ້ອງຢູ່ຢ່າງຫນ້ອຍ 18 ປີ.
  • You must be at least 18 years old.
  • For most people, you must have lived in the United States for at least five years as a resident. However, if your husband or wife is a citizen, you may be able to apply after three years.
    Read more about
    eligibility for spouses
  • ທ່ານຈໍາເປັນຕ້ອງໄດ້ອາໄສຢູ່ໃນສະຖານທີ່ດຽວກັນສໍາລັບສາມເດືອນທີ່ຜ່ານມາ.
  • You need to have lived in the same location for the past three months.
  • ທ່ານຈະຕ້ອງມີກິດຈະກໍາທີ່ບໍ່ມີຄະດີອາຍາທີ່ສໍາຄັນ. ການກະທໍາຜິດຂະຫນາດນ້ອຍເຊັ່ນ: ປີ້ເຂົ້າຊົມແມ່ນຫຍັງ, ແຕ່ວ່າທ່ານບໍ່ສາມາດໄດ້ຮັບການຕັດສິນລົງໂທດຂອງອາຊະຍາກໍາທີ່ສໍາຄັນ. ສະເຫມີມີຄວາມຊື່ສັດກ່ຽວກັບເລື່ອງນີ້ເນື່ອງຈາກວ່າອາຊະຍາກໍາຂະຫນາດນ້ອຍທີ່ສຸດແມ່ນຫຍັງແຕ່ຖ້າທ່ານນອນຢູ່ໃນຄໍາຮ້ອງສະຫມັກຂອງທ່ານ, ນີ້ສາມາດເຮັດໃຫ້ຄໍາຮ້ອງສະຫມັກຂອງທ່ານໄດ້ຮັບປະຕິເສດ. ທ່ານອາດຈະເຖິງແມ່ນວ່າໄດ້ຮັບການ deported. ຖ້າຫາກວ່າທ່ານໄດ້ຖືກຕັດສິນໂທດຂອງອາຊະຍາກໍາ, ມັນເປັນສິ່ງສໍາຄັນຫຼາຍທີ່ຈະສົນທະນາກັບທະນາຍຄວາມ. ພວກເຂົາເຈົ້າຈະແຈ້ງໃຫ້ທ່ານຮູ້ສິ່ງທີ່ຕ້ອງເຮັດ.
  • You must have no major criminal activity. Small offenses like a traffic ticket are okay, but you cannot be convicted of any major crimes. Always be honest about this because most small crimes are okay but if you lie on your application, this can make your application get rejected. You might even get deported. If you have been convicted of a crime, it is very important to talk to a lawyer. They will let you know what to do.
  • ທ່ານຕ້ອງສຶກສາແລະຮຽນຮູ້ກ່ຽວກັບລັດຖະບານສະຫະລັດອາເມລິກາ, ເສດຖະກິດ, ແລະປະຫວັດສາດເພື່ອໃຫ້ທ່ານສາມາດຜ່ານການສອບເສັງພົນລະເມືອງ.
  • You must study and learn about the United States government, economy, and history so that you can pass the Civics exam.

ວິທີການສະຫມັກຂໍເອົາສໍາລັບການເປັນພົນລະເມືອງ

How to apply for citizenship

ປະຍຸກໃຊ້ການສໍາລັບການເປັນພົນລະເມືອງສາມາດຂອງເຊື້ອຕະກຸນຫຼາຍ. ຖ້າ​ເປັນ​ໄປ​ໄດ້, ພວກເຮົາແນະນໍາໃຫ້ທ່ານມີການຊ່ວຍເຫຼືອຂອງທະນາຍຄວາມທ່ານ.

Applying for citizenship can be very confusing. If possible, we recommend you have a lawyer help you.

1. ຂັ້ນຕອນທໍາອິດແມ່ນເພື່ອໃຫ້ສໍາເລັດໃນແບບຟອມ N-400. ທ່ານຈໍາເປັນຕ້ອງປະກອບມີເອກະສານຈໍານວນຫຼາຍທີ່ມີຄໍາຮ້ອງສະຫມັກແລະທ່ານຍັງຈໍາເປັນຕ້ອງຈ່າຍຄ່າທໍານຽມ. ຕໍ່ໄປນີ້ເປັນ ການເຊື່ອມຕໍ່ກັບສິ່ງທີ່ທ່ານຕ້ອງການ ເພື່ອປະກອບໃນເວລາທີ່ທ່ານສົ່ງຄໍາຮ້ອງສະຫມັກ N-400 ຂອງທ່ານ. ທ່ານຈໍາເປັນຕ້ອງປະກອບມີສອງຮູບຫນັງສືຜ່ານແດນທີ່ມີຄໍາຮ້ອງສະຫມັກຂອງທ່ານ. ຈືຂໍ້ມູນການຂຽນ "A-ຈໍານວນ" ຂອງທ່ານກ່ຽວກັບການກັບຄືນໄປບ່ອນຂອງຮູບພາບເຫຼົ່ານີ້. ບາງຄົນສາມາດສະຫມັກຂໍເອົາສໍາລັບການຍົກເວັ້ນຄ່າທໍານຽມດັ່ງນັ້ນທ່ານບໍ່ຈໍາເປັນຕ້ອງຈ່າຍຄ່າທໍານຽມ. ຖ້າຫາກວ່າທ່ານກໍາລັງການຕື່ມເອກະສານຂອງທ່ານໂດຍບໍ່ມີການທະນາຍຄວາມ, ເວັບໄຊທ໌ຟຣີ CitizenshipWorks.org ຈະຊ່ວຍໃຫ້ທ່ານເຮັດສໍາເລັດຄໍາຮ້ອງສະຫມັກຂອງທ່ານ. ພວກເຂົາເຈົ້າຈະທົບທວນຄືນເບິ່ງວ່າທ່ານມີບັນຫາໃດຫນຶ່ງ.

1. The first step is to complete the form N-400. You have to include many papers with the application and you also have to pay the fee. Here is a link to the things you need to include when you mail your N-400 application. You have to include two passport photos with your application. Remember to write your “A-number” on the back of these photos. Some people can apply for a fee waiver so you do not have to pay the fee. If you are filling out your paperwork without a lawyer, the free website CitizenshipWorks.org will help you to complete your application. They will review it to see if you have any problems.

2. ທ່ານຈະໄດ້ຮັບຈົດຫມາຍສະບັບໄດ້ຮັບທີ່ເວົ້າວ່າ USCIS ໄດ້ຮັບຄໍາຮ້ອງສະຫມັກຂອງທ່ານ. ຮັກນີ້ແລະຂຽນລົງໄດ້ຈໍານວນຮັບ 13 ຕົວເລກ. ເອົາຮູບການຮັບໄດ້ຢູ່ໃນໂທລະສັບຂອງທ່ານແລະອີເມຂອງມັນກັບຕົວທ່ານເອງທີ່ຈະເຮັດໃຫ້ແນ່ໃຈວ່າທ່ານບໍ່ໄດ້ສູນເສຍມັນ. ທ່ານສາມາດນໍາໃຊ້ຈໍານວນໄດ້ຮັບໃນການກວດສອບ ສະຖານະພາບຂອງຄໍາຮ້ອງສະຫມັກຂອງທ່ານກ່ຽວກັບເວັບໄຊທ໌ USCIS.

2. You will receive a letter of receipt that says USCIS received your application. Keep this and write down the 13-digit receipt number. Take a photo of the receipt on your phone and email it to yourself to make sure you don’t lose it. You can use the receipt number to check the status of your application on the USCIS website.

  • ປະຍຸກໃຊ້ການສໍາລັບການເປັນພົນລະເມືອງຕາມປົກກະຕິຄ່າໃຊ້ຈ່າຍ $725. ທ່ານອາດຈະສາມາດໄດ້ຮັບການຍົກເວັ້ນຄ່າທໍານຽມ. ການຍົກເວັ້ນຫມາຍຄວາມວ່າທ່ານຈະບໍ່ຈໍາເປັນຕ້ອງຈ່າຍຄ່າ. ມັນຂຶ້ນກັບຫຼາຍປານໃດທີ່ທ່ານເຮັດໃຫ້ແລະບ່ອນທີ່ທ່ານອາໄສຢູ່.
  • Applying for citizenship usually costs $725. You may be able to get a fee waiver. A waiver means that you will not have to pay. It depends on how much you make and where you live.

3. ສໍາເລັດການຄັດເລືອກທາງຊີວະຂອງທ່ານ. ນີ້ແມ່ນການກວດກາຄວາມປອດໄພ. ທ່ານຈະໄດ້ຮັບການຮ້ອງຂໍໃຫ້ໄປຫ້ອງການຢູ່ໃນມື້ທີ່ສະເພາະໃດຫນຶ່ງແລະທີ່ໃຊ້ເວລາ. ເຮັດໃຫ້ແນ່ໃຈວ່າຈະໄປນັດນີ້ແລະຈະມາຮອດໃນທີ່ໃຊ້ເວລາ! ໃນການແຕ່ງຕັ້ງ, ພວກເຂົາເຈົ້າຈະໃຊ້ເວລານິ້ວມືຂອງທ່ານ. ນີ້ຫມາຍຄວາມວ່າພວກເຂົາເຈົ້າຈະປະທັບ fingerprints ຂອງທ່ານແລະດໍາເນີນການຮູບໂດຍຜ່ານລະບົບເພື່ອເຮັດໃຫ້ແນ່ໃຈວ່າທ່ານບໍ່ໄດ້ເປັນຄະດີອາຍາ.

3. Complete your biometric screening. This is a security check. You will be asked to go to an office at a certain day and time. Make sure to go to this appointment and to arrive on time! At the appointment, they will take your fingerprints. This means they will stamp your fingerprints and run the picture through a system to make sure you are not a criminal.

4. ຈົ່ງເຮັດສໍາເລັດການສໍາພາດກັບສະຫະລັດອາເມລິກາພົນລະເມືອງແລະການເຂົ້າເມືອງ Officer. ຮຽນຮູ້ເພີ່ມເຕີມກ່ຽວກັບ ການສໍາພາດຊາດ.

4. Complete an interview with a United States Citizenship and Immigration Officer. Learn more about the Naturalization interview.

5. ນອກນັ້ນທ່ານຍັງຈະຕ້ອງໃຊ້ເວລາສອບເສັງພົນລະເມືອງກ່ຽວກັບປະຫວັດສາດສະຫະລັດແລະລັດຖະບານ. ກ່ຽວກັບການສອບເສັງນີ້, ທ່ານຕ້ອງຕອບ 6 ອອກຈາກ 10 ຄໍາຖາມຢ່າງຖືກຕ້ອງກ່ຽວກັບພົນລະເມືອງສະຫະລັດ, ປະຫວັດສາດແລະລັດຖະບານ. ທ່ານສາມາດໃຊ້ເວລາຂອງພວກເຮົາ ແບບທົດສອບການປະຕິບັດເປັນພົນລະເມືອງ ເພື່ອເບິ່ງວ່າທ່ານມີຄວາມພ້ອມສໍາລັບການສອບເສັງໄດ້. ຖ້າຫາກວ່າທ່ານຍັງບໍ່ພ້ອມ, ທ່ານສາມາດເຂົ້າຮ່ວມຂອງພວກເຮົາ ຫ້ອງຮຽນເປັນພົນລະເມືອງຟຣີ ເພື່ອກະກຽມທ່ານສໍາລັບການສອບເສັງໄດ້.

5. You will also have to take a Civics exam on US history and government. On this exam, you must answer 6 out of 10 questions correctly about US Civics, History and Government. You can take our citizenship practice quiz to see if you are ready for the exam. If you are not ready, you can join our free citizenship class to prepare you for the exam.

6. ທ່ານຈະໄດ້ຮັບການຕັດສິນໃຈລາຍລັກອັກສອນຈາກ USCIS ກ່ຽວກັບຄໍາຮ້ອງສະຫມັກຂອງທ່ານ. ທ່ານອາດຈະໄດ້ຮັບການຕັດສິນໃຈຂອງທ່ານໃນມື້ຂອງການສໍາພາດຂອງທ່ານຫຼືທ່ານອາດຈະໄດ້ຮັບມັນໃນພາຍຫລັງໃນເມລໄດ້. ການຕັດສິນໃຈຈະໄດ້ຮັບການເວົ້າຖ້າຫາກວ່າຄໍາຮ້ອງສະຫມັກຂອງທ່ານ:

6. You will receive a written decision from USCIS about your application. You might receive your decision on the day of your interview or you might receive it later in the mail. The decision will be say if your application was:

  • ອະນຸຍາດ (ນີ້ຫມາຍຄວາມວ່າທ່ານໄດ້ຜ່ານການ!)
  • ຕໍ່ (ນີ້ຫມາຍຄວາມວ່າ USCIS ແມ່ນການດໍາເນີນການຄົ້ນຄ້ວາເພີ່ມເຕີມກ່ຽວກັບທ່ານຫຼືມັນຫມາຍຄວາມວ່າທ່ານອາດຈະໄດ້ພົບຄວາມລົ້ມເຫຼວຂອງການສອບເສັງພາສາອັງກິດຫຼືພົນລະເມືອງ. ທ່ານສາມາດໃຊ້ເວລາໃຫ້ເຂົາເຈົ້າອີກເທື່ອຫນຶ່ງ.)
  • ຖືກປະຕິເສດ (ນີ້ຫມາຍຄວາມວ່າ USCIS ຕັດສິນໃຈທີ່ທ່ານບໍ່ມີສິດໄດ້ຮັບສໍາລັບສັນຊາດ. ຖ້າຫາກວ່ານີ້ຈະເກີດຫຍັງຂຶ້ນ, ທ່ານອາດຈະສາມາດຂໍ.)
  • Granted (this means you passed!)
  • Continued (this means USCIS is doing more research about you or it means you might have failed the English or Civics exams. You can take them again.)
  • Denied (this means USCIS decided you are not eligible for naturalization. If this happens, you may be able to petition.)

ຖ້າຫາກວ່າທ່ານບໍ່ຜ່ານ, ທ່ານຈະພ້ອມທີ່ຈະໃຫ້ສໍາເລັດພິທີພົນລະເມືອງຂອງທ່ານແລະໃຊ້ເວລາປະຕິຍານຂອງການຈົງຮັກພັກດີຂອງ. ນີ້ຫມາຍຄວາມວ່າທ່ານສັນຍາຈົງຮັກພັກດີກັບອາເມລິກາ.

If you did pass, you will be ready to complete your citizenship ceremony and take the Oath of Allegiance. This means you pledge loyalty to the USA.

ຖ້າຫາກວ່າທ່ານມີຄໍາຖາມກ່ຽວກັບຂະບວນການ, ມີອົງການຈັດຕັ້ງທີ່ທ່ານສາມາດໂທຫາ. ເຫຼົ່ານີ້ຄໍາແນະນໍາສະເຫນີອົງການຈັດຕັ້ງເປັນພາສາ newcomer ບາງ.

If you have questions about the process, there are organization you can call. These organization offer advice in some newcomer languages.

ພວກເຮົາຫວັງນີ້ຊ່ວຍຕອບຄໍາຖາມຂອງທ່ານກ່ຽວກັບວິທີການສະຫມັກຂໍເອົາສໍາລັບການເປັນພົນລະເມືອງ. ລົງທະບຽນຕ່ໍາກວ່າທີ່ຈະຮຽນການກະກຽມເປັນພົນລະເມືອງຂອງພວກເຮົາຟຣີ. ທ່ານສາມາດໃຊ້ເວລາໃຫ້ເຂົາເຈົ້າອອນໄລນ໌, ທຸກ, ທຸກເວລາ!

We hoped this helped answer your question about how to apply for citizenship. Sign up below to take our free citizenship preparation classes. You can take them online, anywhere, anytime!

ຜ່ານການທົດສອບເປັນພົນລະເມືອງຂອງທ່ານ!

ອອນໄລນ໌ຟຣີລະດັບການກະກຽມພົນລະເມືອງ

ເລີ່ມລະດັບໃນປັດຈຸບັນ

 

 

ບໍ່ຫນ້ານີ້ຊ່ວຍໃຫ້ທ່ານ? ໃບຫນ້າຍິ້ມ Yes ໃບຫນ້າ frown No
ຂໍ​ຂອບ​ໃຈ​ທ່ານ​ສໍາ​ລັບ​ການ​ຕໍາ​ນິ​ຕິ​ຊົມ​ຂອງ​ທ່ານ​!