Ўз'яднанне сям'і - прынесці сваю сям'ю ў Амерыку

англійская таксаманяма Англійская
Family reunification, photo copyright Michael Swan, CC.
Фота прадстаўлена Майкл Свон, CC.
Family reunification, photo copyright Michael Swan, CC.
Photo courtesy of Michael Swan, CC.

Ёсць некалькі розных спосабаў, якія можна ўжыць, каб мець члены сям'і прыходзяць у Злучаныя Штаты, каб далучыцца да вас пасля таго, як вы былі пераселены. Гэта называецца ўз'яднанне сям'і.

There are several different ways you can apply to have your family members come to the United States to join you after you have been resettled. This is called family reunification.

  • Калі вы ўвайшлі ў Злучаныя Штаты ў якасці бежанца ў мінулым 2 года або атрымалі статус імігрантаў, якія ў мінулым 2 гадоў, Вы можаце падаць заяву некаторых членаў сям'і, каб атрымаць «вытворнае» бежанцаў і імігрантаў,. Гэта азначае, што яны могуць стаць бежанцам у ЗША, таму што яны з'яўляюцца часткай вашай сям'і. Толькі некаторыя члены сям'і могуць стаць «вытворнымі» бежанцамі: ваш муж (муж або жонка) ці вашы дзеці (нежанаты і пад 21 калі вы ўпершыню ўжыты аб прадастаўленні прытулку або статусу бежанца).
  • Вы можаце таксама падаць заяву на членах сям'і, якія ўжо вызначаны ў якасці бежанцаў далучыцца да вас у ЗША.
  • Калі вы не маеце права на любы з гэтых праграм, і ў цяперашні час з'яўляецца грамадзянінам ЗША, Вы таксама можаце запоўніць рэгулярнае прыкладанне, каб ваша сям'я іміграваць у ЗША.
  • If you entered the United States as a refugee within the past 2 years or were granted asylee status within the past 2 years, you may apply for certain family members to obtain “derivative” refugee or asylee status. This means that they can become a refugee in the US because they are a part of your family. Only certain family members can become “derivative” refugees: your spouse (husband or wife) or your children (unmarried and under 21 when you first applied for asylum or refugee status).
  • You can also apply to have family members who are already identified as refugees join you in the US.
  • If you do not qualify for either of those programs and are now a US citizen, you can also complete a regular application to have your family immigrate to the US.

Хто мае права падаць заяву на ўз'яднанне сям'і?

Who is eligible to apply for family reunification?

Праграма Уз'яднанне сям'і

Family Reunification Program

Каб запытаць, каб ваш муж або дзеці далучыцца да вас у ЗША ў рамках праграмы Уз'яднанне сям'і, вы павінны быць, што называецца галоўны бежанцы і імігранты. Гэта азначае, што вы чалавек, які атрымаў афіцыйны статус бежанца і прыехаў у ЗША праз Упраўленне ЗША па перасяленню. Вы павінны быць ўвайшлі ў Злучаныя Штаты ў якасці бежанца ў мінулым 2 года або атрымалі прытулак у мінулым 2 years.You павінны заставацца ў бежанцаў і імігрантаў або стаць законным пастаянным жыхаром (атрымаў гринкарту).

In order to request to have your spouse or children join you in the USA under the Family Reunification Program, you must be what is called a principal refugee or asylee. This means that you were the person that received official refugee status and came to the US through the US Office of Resettlement. You must have entered the United States as a refugee within the past 2 years or have been granted asylum within the past 2 years.You must remain in refugee or asylee status or have become a lawful permanent resident (received a green card).

Affadavit з Relationship праграмы

Affadavit of Relationship Program

Вы таксама можаце мець права падаць Аффидевит знаёмства для вашага мужа, дзіця (нежанаты, пад 21), ці бацькі. Даручальніцтва адносін з'яўляецца формай, якая выкарыстоўваецца для ўз'яднання бежанцаў і асоб, які атрымаў прыстанішча з блізкімі сваякамі, якія ўжо вызначаецца як уцекачы, але знаходзяцца за межамі Злучаных Штатаў. Даручальніцтва адносін запісвае інфармацыю пра сямейныя адносіны. Affidavit павінен быць завершаны, каб пачаць працэс падачы заяўкі для сваякоў, якія могуць мець права на ўезд у Злучаныя Штаты ў якасці бежанцаў праз U.S. Прыём Праграма для бежанцаў. Вы павінны запоўніць гэтую заяўку на працягу пяці гадоў прыехаць у ЗША. Для атрымання інфармацыі аб бягучых нацыянальнасцях, якія маюць права падаваць, см U.S. дзяржаўны дэпартамент, Бюро па пытаннях народанасельніцтва, ўцекачы & міграцыя.

You may also be eligible to file an Affidavit of Relationship for your spouse, child (unmarried, under 21), or parents. The Affidavit of Relationship is the form used to reunite refugees and asylees with close relatives who are already determined to be refugees but are outside the United States. The Affidavit of Relationship records information about family relationships. The Affidavit must be completed in order to begin the application process for relatives who may be eligible to enter the United States as refugees through the U.S. Refugee Admissions Program. You must complete this application within five years of coming to the US. For information on the current nationalities eligible to file, see the U.S. Department of State, Bureau of Population, Refugees & Migration.

Петыцыя чужародных Relative

Petition for Alien Relative

Ўцекачы з пастаянным рэзідэнтам статусу замежніка або якія былі ў ЗША больш за пяць гадоў могуць падаць заяўку ад імя мужа і жонкі, дзеці, бацькі, браты і сёстры, выкарыстоўваючы форму I-130. Гэты працэс можа заняць больш часу і быць больш складанымі, чым вышэй за два праграм. Калі ласка, звярніцеся да USCIS сям'я U.S. грамадзяне спасылка для атрымання дадатковай інфармацыі.

Refugees with Permanent Resident Alien status or who have been in the US more than five years can apply on behalf of spouses, children, parents, and siblings using Form I-130. This process may take more time and be more difficult than the above two programs. Please see the USCIS Family of U.S. Citizens link for more information.

Існуе таксама спецыяльная праграма для членаў сем'яў іранцаў, якія адчуваюць рэлігійныя пераследу.

There is also a special program for family members of Iranians who are experiencing religious persecution.

Якія члены сям'і маюць права прыехаць у ЗША?

Which family members are eligible to come to the US?

Сямейныя адносіны павінны існаваць, перш чым вы прыехалі ў Злучаныя Штаты ў якасці бежанца або атрымалі прытулак. Гэта значыць:

The family relationship had to exist before you came to the United States as a refugee or were granted asylum. This means:

  • Калі вы хочаце, каб запоўніць дакументы, каб ваш муж прыйшоў у ЗША, Вы павінны былі ажаніцца, перш чым вы прыйшлі ў ЗША ў якасці бежанца або атрымалі прытулак у ЗША. Калі ласка, наведайце USCIS бежанец & Муж і жонка імігрантаў, якія спасылка для атрымання дадатковай інфармацыі.
  • Ваша дзіця павінен быць зразуметы (гэта азначае, што маці была ўжо цяжарная) або які нарадзіўся да ўводу ў якасці бежанца або атрымаў прытулак. Калі ласка, наведайце USCIS бежанец & Дзеці імігрантаў, якія спасылка для атрымання дадатковай інфармацыі.
  • Вы застаяцеся ў бежанцаў і імігрантаў або стаць пастаянным жыхаром (атрымаў гринкарту). Калі вы ўжо сталі U.S. грамадзянін шляхам натуралізацыі, Вы не можаце звярнуцца, каб атрымаць вытворны бежанец або статус імігрантаў, якія для сваяка. Аднак вы ўсё роўна можаце быць у стане дапамагчы сям'і іміграваць у Злучаныя Штаты.
  • Пад прысягай праграмы Адносіны, Вы можаце падаць заяву на дзяцей, муж, ці бацькі, каб прыбыць у ЗША.
  • If you want to complete papers to have your spouse come to the US, you had to be married before you came to the US as a refugee or were granted asylum in the US. Please visit the USCIS Refugee & Asylee Spouses link for more information.
  • Your child had to be conceived (this means the mother was already pregnant) or born before you entered as a refugee or were granted asylum. Please visit the USCIS Refugee & Asylee Children link for more information.
  • You remain in refugee or asylee status or have become a permanent resident (received a green card). If you have already become a U.S. citizen through naturalization, you cannot petition to obtain derivative refugee or asylee status for a relative. However you may still be able to help family immigrate to the United States.
  • Under the Affidavit of Relationship program, you can apply for your children, spouse, or parents to come to the US.

Як падаць заяву на ўз'яднанне сям'і?

How do I apply for family reunification?

Для таго, каб падаць заяву на мужа або дзяцей, каб прыехаць у ЗША ў якасці бежанцаў, Вы павінны запоўніць Форма I-730, Бежанец / Relative Петыцыя імігрантаў, якія. Гэтая форма вольны файл. Вось спасылка на Форма I-730. Вы павінны ўключаць у сябе некалькі важных юрыдычных дакументаў пры падачы заявы. Канкуруючыя прававыя формы могуць быць вельмі цяжка. RCO рэкамендуе звярнуцца па дапамогу вашага агенцтва перасялення або ад адваката. Вось спасылка на інструкцыі для гэтай формы.

In order to apply for your spouse or children to come to the US as refugees, you must complete Form I-730, Refugee/Asylee Relative Petition. This form is free to file. Here is the link to form I-730. You will have to include several important legal documents when you apply. Competing legal forms can be very difficult. The RCO recommends you ask for help from your resettlement agency or from a lawyer. Here is the link to the instructions for this form.

Дзе я магу адправіць маю запоўненую форму для ўз'яднання сям'і?

Where do I send my completed form for family reunification?

Вы павінны адправіць запоўненую форму заяўкі і ўсе неабходныя дакументы непасрэдна ў USCIS. У залежнасці ад таго, дзе вы жывяце, Вы павінны адправіць заяўку на іншы паштовы адрас.

You must mail your completed application form and all of the required documents directly to USCIS. Depending on where you live, you will have to send your application to a different mailing address.

Калі вы жывяце ў АК, AZ, Каліфорнія, Каларада, Гуам, Гаваі, ID, Ілінойс, У, Аёва, Канзас, Мічыган, Мінесота, Місуры, Мантана, Небраска, Невада, Паўночная Дакота, Агаё, АБО, SD, OUT, Вашынгтон, WI або WY, адправіць сваю петыцыю:

If you live in AK, AZ, CA, CO, Guam, HI, ID, IL, IN, IA, KS, MI, MN, MO, MT, NE, NV, ND, OH, OR, SD, UT, WA, WI or WY, mail your petition to:

Nebraska Сэрвісны цэнтр

Nebraska Service Center

старшына. скрынка 87730
P.O. Box 87730
Лінкальн, Небраска 68501-7730

Lincoln, NE 68501-7730

Калі вы жывяце ў AL, З, Канэктыкут, акруга Калумбія, Фларыда, Джорджыя, Кентукі, LA, мэн, Мэрыленд, Масачусэтс, СПАДАРЫНЯ, Нью-Гэмпшыр, Нью-Джэрсі, Нью-Мексіка, Нью-Ёрк, Паўночная Караліна, Паўднёвая Караліна, добра, Пэнсыльванія, Пуэрта-Рыка, Род-Айлэнд, Тэнэсі, Тэхас, Вермонт, В.А., U.S. Віргінскія выспы або WV, адправіць сваю петыцыю:

If you live in AL, AR, CT, the District of Columbia, FL, GA, KY, LA, ME, MD, MA, MS, NH, NJ, NM, NY, NC, SC, OK, PA, Puerto Rico, RI, TN, TX, VT, VA, the U.S. Virgin Islands or WV, mail your petition to:

Тэхас Сэрвісны цэнтр

Texas Service Center

PO Box 852824
PO Box 852824
Mesquite, Тэхас 75185

Mesquite, TX 75185

_____________________________________________________________

_____________________________________________________________

RCO не падае юрыдычныя кансультацыі, ні якое-небудзь з нашых матэрыялаў, прызначаных быць прынята ў якасці юрыдычнай кансультацыі. Калі вы шукаеце бясплатна або па нізкай кошту адваката або юрыдычнай дапамогі, калі ласка, наведайце Lawhelp.org або па электроннай пошце нам для накіравання ў info@therefugeecenter.org.

The RCO does not provide legal advice, nor are any of our materials intended to be taken as legal advice. If you are looking for free or low-cost lawyer or legal help, please visit Lawhelp.org or email us for a referral at info@therefugeecenter.org.

Магчыма, гэтую старонку дапаможа вам? смайлік ды Frown твар няма
Дзякуй за ваш водгук!