Om vriende met 'n vlugteling my die waarde van vriendskap het geleer

Bet Moon met haar vriendin Lana
Bet met haar vriendin Lana

Ter ere van Wêreld Vlugtelinge Dag 2017: Om vriende met 'n vlugteling my die waarde van vriendskap het geleer

Ek dink dat van 'n klein dorpie het beslis sy voordele. Jy voel veilig, jy weet feitlik almal (hierdie kan eintlik 'n goeie en slegte wees), en die lewe is nie baie besige. Die nadele is 'n ernstige gebrek aan diversiteit en feitlik geen ervaring met verskillende kulture. Om te sê die meerderheid van my studies graad 8-klas was Engels sou 'n onderbeklemtoning wees - met die uitsondering van miskien twee klasmaats, Ons was almal Engels. Ek sou nie noodwendig sê die mense in my dorp is dweperig, maar ek is seker sommige van hulle kan wees, net onkundig van ander kulture. Dit is hoe ek was, onkundig, dit is totdat ek met iemand in die 5de klas wat al van daardie verander.

Ek kan nie onthou die eerste keer wat ek ontmoet Lana, maar nie kan onthou ek 'n tyd dat ek haar nie geken het nie. Sy was in my klas in die 5de klas, en mev. Omheining was ons onderwyser. Ek onthou hoe mev. Gjerde sal altyd beklemtoon dat Lana was uit Europa - nie Kroasië (en dit is waar sy was uit), maar Europa. Sy sou ons wys 'n foto van die Eiffeltoring, of die Griekse Parthenon en draai dadelik om Lana. "Lana het jy daar? Dit is in Europa. "Natuurlik, sou ons almal staar Lana terwyl sy haar kop geskud geen, nie verstaan ​​dat sy net 'n oorloggeteisterde land ontsnap het met haar lewe, verlaat alles wat sy ooit agter geken. Hoe kan ons? Om ons Lana was die klein donker velkleur Europese meisie. Sy het waarskynlik spandeer al haar dae eet pasta en rondhardloop op geplaveide strate.

Dit was nie lank voor ek sien Lana eenvoudig as my vriend. Sy was nie 'n buitelander, Sy was nie vreemd, Sy was een van my naaste vertrouelinge.

Ons het sleepovers, bly die hele nag lê in oprit my ma se praat en droom oor wat boy band member ons op pad was om te trou. Ja, Ons was absoluut 'n obsessie met boy bands en het na te veel konserte. Dink terug op elementêre en hoërskool, iets wat uit stokke in my gedagtes is al die vrae swak Lana het altyd aan akker voeg sodra iemand uitgevind sy is uit 'n ander land. "Het hulle pluimbal in jou land?"Ja, dit was 'n werklike vraag. Of haar gunsteling vraag: "Lana, sê iets vir my in jou taal. "Sy het dat 'n mens 'n baie, en ek moet erken ek het skuldig aan hierdie versoek is. Natuurlik, gaan huis Lana se was altyd 'n avontuur. Sy het altyd die beste kos, en haar pa sou laat ons surf die internet so lank as wat ons wou. Ek het om in te luister as Lana om haar pa in Serwo-Kroaties sou praat, iets wat my nog verstom tot vandag toe. Ja, haar huis was heeltemal anders as myne, maar dit was 'n goeie verskillende, dit was groot pret.

Die waarde van vriendskap tussen Amerikaners en vlugtelinge

Ek het nooit gedink oor hoe amazing dit was toe, maar ek kan nie help nie, maar verwonder aan haar nou. Lana het om hierdie land skaars weet enige Engels, en voor die skooljaar was oor sy vlot was. vlot! Sy het al haar werk in Engels, Sy het met almal in Engels, en sy was selfs by die top van ons klas! Niemand anders weet ek sou in staat wees om te doen wat gewees het; Ek weet ek kon nie.

Ek moet seker ook noem dat saam met die ontsnapping n oorlog zone op die ouderdom van nege, Lana het haar ma verloor aan kanker as 'n jong meisie. Toe sy gelaat Kroasië, sy moes agterlaat al haar vriende en familie. sy, haar pa, en haar jonger broer al het om oor te begin in 'n ander land, wat vir die meeste mense lyk onmoontlik, maar dit was nie vir Lana. Sy is bar niemand die sterkste persoon wat ek ken, en ek is nie oordryf as ek sê dat sy nie eens het gekla oor die hand sy behandel. Sy het haar ervaring geneem en het dit 'n doel om mense in nood te help, vlugtelinge net soos sy was.

Lana en ek het grootgeword saam, Ons het deur ons ongemaklike pre-tieners saam, ons gegradueer hoërskool saam. Tot vandag toe het ek nog steeds as haar aan een van my beste vriende wees. Sy het my geleer dat, hoewel ons verskillende, kan ons nog talle dinge in gemeen. Ons kan gebore gewees het in heeltemal verskillende dele van die wêreld, maar sy en ek is meer gelyk as die meeste van die mense wat ek ken. Daar is net een ding oor Lana wat altyd my al sal frustreer. Ek het haar bekend vir 'n halfeeu en ek kan nog steeds haar laaste naam nie korrek uit te spreek, Ek kan dit al te spel! Ek is lief vir jou Lana, en ek is so bly dat jy my gekies het om jou eerste Amerikaanse vriend gelede al daardie jare.

Ter ere van Wêreld Vlugtelinge Dag 2017, die vlugtelinge Center Online versamel stories van hoe vlugtelinge maak ons ​​lewens beter.

Die vlugtelinge Center Online glo nuwelinge maak ons ​​land 'n beter plek te maak. Vlugtelinge hervestiging is nie net die morele of etiese ding om te doen - dit ons en ons gemeenskappe bevoordeel asook. Hierdie stories van individue regoor die land te wys hoe wete, onderrig, werk met, en miskien die belangrikste, vriende met, vlugtelinge het die lewens van die Amerikaners verbeter.

Wêreld Vlugtelinge Dag Junie 20, 2017

Vind gebeure in jou gemeenskap en leer hoe jy Wêreld Vlugtelinge Dag kan vier 2017.

oor Bet maan
My naam is Bet, en ek is gebore en getoë in 'n klein dorpie in die noorde van Kalifornië. Ek is getroud met my man Grant vir dertien jaar nou. Ons het 'n twee-jarige dogter, sy, en ons verwag ons tweede dogter, my, hierdie November. Ek het gewerk as 'n geregistreerde mondhygiënist vir die afgelope sewe jaar, en in my vrye tyd Ek is lief vir om tyd te spandeer met my familie.